SALUT!
Anul trecut sotul meu,in urma decesului tatalui sau , a efectuat succesiune pentru: apartament si 2 masini in orasul nostru Sibiu si o casa si 5 gradini la tara..(Fantanele, jud Sibiu) dar care apartine de SALISTE , JUD Sibiu.
Problema si intrebarea revine la cele 5 gradini si casa de la tara. Cand am mers la notar sa ridicam intabularile...ni s-a dat doar pe apartamentul din sibiu.....iar pt ce este la tara ni s -a spus ca trebuie sa mergem acolo la Primarie sa vedem...ca la ei nu este ...ca trebuia sa ne vina prin posta....etc. ESTE CORECT SAU TREBUIA BIROUL NOTARIAL UNDE AM EFECTUAT TOATA SUCCESIUNEA...SA NE OFERE SI INTABULAREA PT. MOSTENIREA DE LA TARA....?
saptamana trecuta cand am mers la tara sa platim impozitele...pe terenuri si casa aparea tot numele defunctului...desi succesiune a facuta din noiembrie!!!#-o
Notarul avea obligatia sa transmita actele la toate birourile de carte funciara unde erau inregistrate imobilele pentru care s-a schimbat proprietarul prin succesiune. In cazul in care se afla in alta localitate aceste birouri de carte funciara, notarul le transmite actele prin posta. Ulterior Cartea funciara comunica incheierea de intabulare si un extras de informare catre proprietar si catre notar. Verificati la Biroul CF daca s-a facut sau nu intabularea - solicitand un extras de informare - se puteau pierde actele ( orice e posibil) la posta, fie cand le-a trimis notarul ( e imposibil sa nu le fi trimis) , fie cand v-a comunicat dvs. Cf-ul actele de care v-am scris ( incheierea si extrasul de informare).
Situatia de la Primarie nu e concludenta, acolo mostenitorul avea obligatia ca in 30 de zile de la dobandirea imobilelor sa se inregistreze ca platitor de impozite, pe baza certificatului de mostenitor si a extrasului de CF....Primariei nu i se comunica actele de catre biroul de carte funciara.
In cazul in care nu s-a operat intabularea noului proprietar in Cf, luati legatura cu notarul unde ati facut succesiunea pentru reglementarea situatiei ( se vor retrimite la CF actele).
Fara titlu
gabriel13
locuiesc in casa sotului avuta de la bunica lui .nu avem niciun act ptr.ca in TITLU DE PROPRIETATE nu este trecuta casa cu gradina doar terenurile extravilane ... (vezi toată discuția)
Intabulare
b.stefan78
Am facut la notar succesiunea pentru un teren,am primit de la el si actele.
Intrebarea mea ar fi :ce urmeaza dupa aceea? cum e cu intabularea? cine o face? ... (vezi toată discuția)