avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fara titlu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fara titlu

locuiesc in casa sotului avuta de la bunica lui .nu avem niciun act ptr.ca in TITLU DE PROPRIETATE nu este trecuta casa cu gradina doar terenurile extravilane si gradinile intravilane si nu am putut face succesiune ce sfaturi ne dati sa
ne putem face un act de proprietar mai convenabil.mai este o problema:am scos un extras CF. si imi apare acolo ca vecinul nostru in anul 2005 a facut o comasare si s-a modificat CF -este trecut CF pe mama vecinului.ce putem sa facem? :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: gabriel13 , utilizator 21:54, 13 Martie 2009
Nu am inteles care e teaba cu CF. Referitor la casa, daca sotul mai are rude care au vocatie succesorala, adica vin la mostenire, nu va puteti face acte pe casa decat dupa ce iesiti din indiviziune. Din pacate alta modalitate nu este.. Sau sa va vanda cotele lor. Dar daca mai sunt mostenitori.
mostenitori mai sunt frati si o matusa.

CF de la nr.top respectiv nu mai apare pe bunica sotului cum era in 2000 ci pe mama vecinului.am fost la notar si
mi sa spus ca in anul 2005 a fost facuta o comasare intre curtea noastra si cea a vecinului si sa modificat CF. mi sa mai spus ca aceasta comasare sa faut pentru a-i fi mai usor celui care a facut lucrarea de intabulare vecinului.
mai pot face ceva sa pot trece casa in titlu?
Sper ca am inteles eu gresit si ca proprietatea dvs. nu este intabulata pe numele mamei vecinului!!!! Banuiesc ca nu aveti cadastru si intabulare facute pentru curte si imobil, pentru ca altfel nu am fi avut discutia asta. Nu se pot face comasari decat pentru terenuri care au acelasi proprietar, deci trebuie sa fie o neintelegere la mijloc.
Suprafata curtii casei de locuit (impreuna cu gradina, via si ce o mai fi) este mentionata in partea de jos a titlului de proprietate, la categoria terenuri intravilane (nu se poate mentiona pe titlul de proprietate cuvantul "gradina"). Daca suprafata evidentiata in titlul de proprietate ca teren intravilan corespunde cu suprafata curtii dvs, e ok. Casa nu se poate trece in titlul de proprietate. Pentru a avea "act pe casa", trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicii sotului dvs. (ca dovada a existentei bunurilor in masa succesorala, la notar veti prezenta originalul titlului de proprietate si un certificat de atestare fiscala in care se va mentiona si cladirea respectiva, impreuna cu valoarea de impozitare). In urma dezbaterii succesiunii, certificatul de mostenitor (in care se va evidentia atat casa cat si curtea) va sta la baza realizarii cadastrului si inscrierii imobilului in cartea funciara. Nu ati precizat daca sotul mai are frati/surori care sa vina la mostenire.
in titlu nu am trecuta suprafata curtii .ca teren intravilan am trecut in tirlu doua gradini dar sunt in alta parcela decat a casei .si comasarea s-a facut pentru ca asa mi-a spus notarul la care am mers sa-mi scoata un extras CF si CF-UL nu mai este pe bunica sotului ci s-a modificat in 2005 si in 2000 cand am scos noi unul era pe bunica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. de curand am inceput prin avocatul meu o actiune in constatare pentru stabilirea dreptului ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc. proprietar in titlul de proprietate din ... Loredana_Loredana Loredana_Loredana Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995 Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan. In urma ... (vezi toată discuția)
Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)