avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din ...

Mostenire cu bucluc.
Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995
Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan.
In urma defunctului din Titlu de Proprietate au rezultat 3 mostenitori + sotia
In urma decesului sotiei, copii dezbat succesiunea si obtin certificat de mostenitor in anul 2009.
Mostenitorii au dezbatut succesiunea, au devenit mostenitori si au facut un antecontract pentru extravilan.
Mostenitorii au decedat si antecontractul a expirat in 2012.
Cel care are antecontractul lucreaza terenul, este un agricultor statoinic.
Mostenitorii mostenitorilor din 2019 nu pot vinde terenul pentru ca nu au carte funciara si nici titlul de proprietate in origiinal.
Notarul spune ca nu se poate face vanzarea si nici dezbaterea mostenirii daca terenul si casa nu au cadastru si intabulare si ca trebuie modificat titlul de proprietate.
Ce trebuie facut si unde trebuie alergat ?
Sa incercam la alt notar ?
Cel mai recent răspuns: Loredana_Loredana , utilizator 08:55, 30 Martie 2022
Dacă sunt corecte datele trecute în titlul de proprietate, acesta nu se modifică. Dacă nu mai aveți titlul în original, acesta trebuie declarat pierdut la Monitorul Oficial, obținută o adeverință de la primărie din care să rezulte când și cui i-a fost eliberat primul titlu (au evidențe), ulterior trebuie mers la Prefectura județului unde se află terenul pentru a solicita un duplicat. La cererea duplicatului, moștenitorii actuali vor trebui să-și dovedească filiația față de persoana înscrisă în titlul din 1995 (cu certificatele de moștenitor).
Ulterior obținerii duplicatului, se va dezbate succesiune și realiza cadastrul și întabularea dreptului de proprietate pentru suprafețele înscrise în titlu,

Va multumesc pentru raspuns Dna Kyandra.
Pe acel titlu de proprietate este un extravilan, un intravilan si o casa.
Costa mult cadastrul si intabularea la acele prorprietati ?
Se stabileste in functie de valoarea de piata sau de suprafata ?
.
Iar acea filiatie fata de bunic costa mult ?
Suntem 9 mostenitori ..
Notarul la care am fost cred ca si-a dat seama ca e scump sau complicat de rezolvat si ne cam plimba de colo colo.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)
Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)