avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac cadastru in vederea succesiunii.
Pentru deschiderea succesiunii nu este necesar cadastru.
Pentru cadastru va trebuie titlul de proprietate in copie legalizata, daca exista constructii pe acel teren trebuie autorizatiile de construire (copie legalizata) sau adeverinte de la rolul agricol, certificat fiscal si copii dupa cartile de identitate ale proprietarilor.
La succesiune sunt 2 mostenitori si am fost sfatuiti sa facem cadastru ca sa impartim direct loturile,este vorba de un teren intravilan fara constructie si unul extravilan.
Puteti face la notar succesiunea cu iesire din indiviziune ( partaj voluntar ) prin impartirea loturilor terenul intravilan unui mostenitor si terenul extravilan celuilalt mostenitor sau faceti succesiune prin instanta cu expertiza judiciara pentru lotizare daca fiecare mostenitor vrea si teren intravilan si teren extravilan, dar cadastrul nu este necesar pentru succesiune, ci abia in momentul instrainarii sau construirii.
Cadastrul nu este necesar la succesiune dar clarifica unele aspecte cu privire la proprietate: forma dimensiuni suprafata.
La intabulare veti plati dupa succesiune pentru intabulare si taxa de 0.15% din valoarea masei succesorale.
Ca sa aveti o idee ce acte sunt necesare va puteti uita si aici de exemplu:
[ link extern ]
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru anexa alexandra1234 alexandra1234 buna ziua, am un teren de 173 m2 pe care se afla o anexa de 27 m2. pot construi o casa in locul acelei anexe? cati metri deschidere imi sunt necesari? este ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cadastru dezlipire cristianmia cristianmia s-a facut succesiunea unui teren si casa intravilan,rezultand 4 mostenitori din care unul este decedar(2 mostenitori) 2 mostenitori cedeaza partea fiecaruia ... (vezi toată discuția)