avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si partajare voluntara fara intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si partajare voluntara fara intabulare

Buna seara,

Cum ar trebui procedat pt a dezbate o succesiune si partajarea terenurilor? Mai intai ar trebui sa intocmim certificatul de mostenitor si apoi partajul voluntar impreuna cu noi in calitate de mostenitori ai autorului nostru si ceilalti mostenitori, fratii autorului?
Autorul nostru a dobandit teren extravilan prin titlul de proprietate, unde figureaza si alte persoane ca mostenitori. Deoarece exista posibilitatea ca terenurile sa fie impartite fara a fi dezmembrate, se poate autentifica la notar, un act de partaj voluntar, pentru terenuri extravilane, fara a mai intocmi cadastrul?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:32, 12 Decembrie 2022
Domnule,

Notarul va cere cele necesare. Are obligatia de a respecta Legea notarilor publici si adiacentele.
Totusi, se poate intocmi partajul fara cadastru? Conform legii, bineinteles.
Nu.
...avand in vedere caracterul declarativ al actului de partaj si avand in vedere ca dezbaterea succesiunii se face fara a avea nevoie de cadastru puteti face partajul in acelasi moment cu succesiunea ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se poate face partaj voluntar fara si fara efectuarea cadastrului, numai in situatia in care loturile de teren sunt bine determinate asa incat fiecare mostenitor sa primeasca cate unu-doua loturi determinate fara a fi nevoie sa se faca o dezmembrare .

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)