avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru anexa

buna ziua,
am un teren de 173 m2 pe care se afla o anexa de 27 m2. pot construi o casa in locul acelei anexe? cati metri deschidere imi sunt necesari? este nevoie de cadastru pe anexa pt obtinerea certificatului de urbanism?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:49, 17 August 2010
Buna ziua !
Precizati care este regimul juridic al terenului respectiv ( intravilan/extravilan , mod de dobandire , proprietar ) si al anexei respective (daca exista autorizatie de constructie, proprietar).
terenul este intravilan, proprietar sunt eu prin mostenire de la parintii mei care au avut teren de aprox. 500 m2 si s-a impartit in 3 , pe anexa nu este autorizatie de constructie, exista doar cadastrul terenului. pot construi ceva pe acel teren?
Pentru acel teren de 500 mp impartirea in 3 s-a facut prin partaj / partaj voluntar ? Daca nu aveti facut partajul , sfatul meu este sa faceti parajul acelui teren si sa efectuati partajarea celor 3 loturi , apoi sa intabulati dr. de proprietate cuvenit la cadastru si abia apoi sa construiti pe terenul proprietate . In raport de situarea terenului si de inexistenta unor restrictii privind construirea ( informatii luati de la primaria locului situarii terenului ) puteti sau nu construi .....
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan vs extravilan Costel P Costel P Buna ziua, Am o speta si as avea nevoie de o opinie de specialitate. In ultimii ani am cumparat mai multe loturi de teren intr-un sat, loturi care conform ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la extra la intravilan! drgs drgs Salutare, Se poate trece un teren de la extravilan la intravilan dupa cumparare? Dorim sa cumparam 500mp dintr-un teren extravilan de 4000mp pt a constui in ... (vezi toată discuția)