avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie privata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie privata

Buna ziua, am 42 ani si vreau sa particip la fondul de pensii private.Nedumerirea mea este ca 2% din CASS se va vira la fondul de pensii private, dar problema este ca poate se va diminua pensia de stat din cauza contributiei scazute( 10%-2%=8% la stat).Am citit un articol ca contributia la pensia privata poate sa ajunga si la 6% peste cativa ani.Atunci ce mai ramane la stat?
Va multumesc,o zi buna
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 17 Ianuarie 2011
1. Contributia la pensii publice (la stat) va fi mai mica deci si punctul de pensie mai mic.
2. Dar veti avea doua pensii: si de la stat si de la privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca? sebisibiu sebisibiu Tocmai mi-am deschis un PFA. Nu am lucrat niciodata deci nu am inca carte de munca. Unde trebuie sa imi fac? Ce acte sunt necesare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajat 4 ore pensie privata naddan naddan Buna ziua, sunt angajat cu norma intreaga la o societate.De curand mi s-a propus o crestere salariala dar si scaderea orelor de munca in contract(de la 8 la 4 ... (vezi toată discuția)
Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)