avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat 4 ore pensie privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat 4 ore pensie privata

Buna ziua, sunt angajat cu norma intreaga la o societate.De curand mi s-a propus o crestere salariala dar si scaderea orelor de munca in contract(de la 8 la 4 ore pe zi). As vrea sa stiu daca pot aplica pentru pensie privata, angajatorul urmand sa-mi plateasca doar darile catre cnas. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 25 Noiembrie 2014
Puteti aplica pentru pensie privata.
Va multumesc
@naddan
Aderarea dvs.la un fond de pensii private nu va scuteste de contributia obligatorie la CAS care se retine oricarui salariat.
Chiar daca aveti un program de numai 4 ore pe zi trebuie sa vi se retina si vireze contributiile pentru pensie (CAS), sanatate (CASS) si somaj.
aceste plati le va achita tot angajatorul,nu? iar suma pe care o platesc pentru pensia privata trebuie sa fie un procent din salariu sau pot decide eu cat vreau sa platesc? va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Plata cas nelu_nedi nelu_nedi am si eu nevoie de o lamurire... Am o firma cu 2 angajati ,unul dintre ei mi-a adus luna aceasta concediu medical cod 08 eu ca firma trebui s-ai platesc ... (vezi toată discuția)
Pensia facultativa ( pilon iii) stroeion stroeion Primaria poate sa contribuie la pensia facultativa a unui angajat (functionar public) ? Daca da, in baza carei legi ? Concret, ce poate face ? (vezi toată discuția)