avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata cas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata cas

am si eu nevoie de o lamurire...
Am o firma cu 2 angajati ,unul dintre ei mi-a adus luna aceasta concediu medical
cod 08 eu ca firma trebui s-ai platesc concediul urmand ca apoi sa recuperez bani
de la cnas intrbarea mea este daca trebui sa-i platesc si toate contributile la cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 20:45, 13 Ianuarie 2010
1. In cazul prezentat de dvs. angajatorul plateste contributia pentru pensie de 20,8% si contributia pentru fondul de risc si accidente iar salariatului i se retine 10,5% pentru pensie.
2. Contabilul dvs. ar trebui sa stie acestea.
bine inteleg ca eu ca angajator ii platesc contributiile la cas cit timp imi aduce concediu prenatal cod 08 probabil si post natal chiar daca pentru firma nu aduce nici un beneficiu +bani de concediu pina ii recuperez de la cass.In concluzie pierd aceste contributii respectiv acesti bani de dragul ei ca a reusit sa ramina gravida
cind lucra in firma.
:offtopic:
nelu_nedi:
Cred ca afirmatiile dvs. sunt rautacioase.
Orice femeie poate ramane, la un moment dat, gravida si pentru asta nu trebuie sa ceara permisiunea angajatorului sau.
Femeia gravida, mama si copilul sunt protejati de legi pe care ar trebui sa le cunoasteti si dvs., in calitate de angajator.
Dvs. nu aveti sotie si copii?
Cred ca m-am facut inteles gresit nu cu angajata am ceva ,poate mai mult cu contabila care nu mi-a explicat ca trebuie sa platesc contributiile pina intra angajata in concediul pentru crestera copilului si ca sa ma fac inteles chiar am ajutat-o in aceasta problema are un an de la angajare din luna a 5 de sarcina nu mai a venit la serviciu mi-a adus cm de numai 7 zile pe luna iar eu i-am platit toate darile catre stat ,cind puteam sa-i desfac foarte simplu contractul de munca pentru neprzentare la serviciu.Am vrut sa aflu aceasta intrucit contabila nu a mai avut nici o
gravida la firmele dinsei in ultimi 5 ani ,iar dinsa cind m-am hotarit sa o ajut mia spus ca bani pe carei datorez angajatei mii scade din contrib la asig soc datorata de firma si pe mine ca ang nu ma influenteaza cu nimic.
1. Intr-adevar indemnizatia de concediu de maternitate este suportata integral de Casa de Sanatate.
2. Contabila ar trebuie sa stie cum se face aceasta recuperare.

Alte discuții în legătură

Contributii indemnizatie maternitate ionut c ionut c Buna ziua! In cazul unei angajate care intra in concediul de maternitate de 126 de zile ce contributii trebuie sa vireze angajatorul si ce contributii i se ... (vezi toată discuția)
Taxele la casa de asigurari de sanatate iulia.balan iulia.balan Buna ziua !Sunt in concediu medical si urmeaza sa intru in concediu prenatal ,problema e ca nu stiu sigur daca firma la care lucrez a facut platile la ... (vezi toată discuția)
Contributii concediu sarcina si lauzie Vioreld Vioreld buna ziua. Imi puteti spune ce contributii platesc angajatorul si angajatul in zazul unui concediu medical cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)