avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Am fost casatorita de doua ori,din aceste casatori rezultind 2 fetite.anul trecut in martie sa pronuntat divortul,in urma caruia mi sa incredintat minora in virsta de 5 ani.ultimul meu sot,doreste acum sa intenteze proces pt incredintarea minorei.pot spune ca am incercat sa am o relatie de amicitie cu el,iam dat minora ori de cite ori a dorit,a venit in vizita de cite ori a dorit.ce sanse credeti ca are in conditiile in care eu posed un certificat medico legal datorita faptului ca ma lovit inainte de pronuntarea divortului,ca a venit peste noi in casa la ora 1 noaptea,creeeind un conflict,ce s-a soldat cu solicitarea organelor de politie,pot demonstra ca am avut grija de copila,aceasta primind numeroase premii la concursurile de dans unde a participat,petrcindu-ne sarbatorile de iarna in strainatate.am inteles ca dinsul a adoptat aceasta atitudine,datorita temeri ca s-ar putea ca noi sa ne hotarim sa ne mutam in strainatate.oare este atit de grav ca eu ca mama consider ca in alta tara poate sai fie mai bine decit aici,ca poate primi o educatie mai buna?ce sanse credeti ca s-ar putea sa aiba?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:44, 17 Ianuarie 2011
Din relatarea dumneavoastră rezultă că aveţi mijloace materiale pentru a asigura creşterea şi educarea fiicei dumneavoastră, în vreme ce fostul soţ prezintă cel puţin un motiv serios de suspiciune în ce priveşte capacitatea sa de a-i asigura o educaţie adecvată (incidentul cu bătaia).

Dacă nu sunt elemente substanţial diferite faţă de ceea ce ne-aţi relatat, are şanse foarte reduse. Staţi liniştită.

Totuşi, dacă introduce acţiune, consultaţi un avocat.
Este dreptul oricarui parinte sa doreasca incredintarea copilului,atata timp cat are conditii materiale,morale si sociale care il pot face apt pentru aceasta.
In aceasta situatie,instanta va lua in considerare care dintre parinti ofera cele mai bune conditii.
Se vor adminsitra probatorii cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala,astfel cum s-au administrat in dovort.
Dvs,trebuie sa va aparati si sa aratati in cazul in care sotul a introdus actiune ca datele problemei de la ultima hotarare a instantei nu s-au schimbat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort gloria gloria gloria gloria buna seara.va rog sa-mi raspundeti daca este posibil cat timp dureaza un divort .avem si un copil minor,si locuim in italia multumesc. (vezi toată discuția)