avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie care este perioada de preaviz in cazul demisiei si concedierii.Va intreb deoarece stiu ca exista un proiect de modificare a Codului Muncii si nu stiu daca a fost adoptat sau nu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 17 Ianuarie 2011
Deocamdata nu exista nici Cod al muncii nou, nici CCMN pe 2011-2014 inregistrat, asa ca se merge pe cele vechi.
Se respecta perioadele de preaviz din CIM.
Daca firma DVS are CCM incheiat la nivel de unitate si aflat in vigoare la data acordarii preavizului, se aplica acel CCM!
elena claudia ianasi a scris:

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie care este perioada de preaviz in cazul demisiei si concedierii.Va intreb deoarece stiu ca exista un proiect de modificare a Codului Muncii si nu stiu daca a fost adoptat sau nu.
Va multumesc.

1. DEMISIE : Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

2. In cazurile în care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz. ... (vezi toată discuția)