avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz.
Mai exact: angajatorul doreste sa aplice perioada maxima de preaviz-demisie specificata in noul cod al muncii (20, respectiv 45 zile lucratoare). In CIM-ul actual perioada de preaviz este 15 zile calendaristice. Poate un salariat sa negocieze/refuze semnarea actului aditional al CIM care modifica perioada de preaviz la 20 zile lucratoare daca in ROI e deja mentionat acest lucru?
La nivel de unitate nu mai exista CCM in vigoare care sa clarifice acest punct.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 15 Decembrie 2011
Art.81(4) C.mun. prevede ca , termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Prin urmare, termenul de preaviz nu poate fi prevazut in Reg.Intern ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)
Demisia marivasi marivasi Daca sunt functie de conducere si doresc sa demisionez, va rog sa-mi spuneti cat este perioada de preaviz si daca se considera in zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)