avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

Daca sunt functie de conducere si doresc sa demisionez, va rog sa-mi spuneti cat este perioada de preaviz si daca se considera in zile lucratoare sau calendaristice? In perioada de preaviz doresc sa imi iau concediul de odihna pe care il mai am, pot sa fac cererea pentru concediul de odihna si sa astept aprobarea acestei cereri inainte de depunerea demisiei, ca sa fiu sigura ca angajatorul mi-l da?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 22 Mai 2019
1. Potrivit art.81 alin.4 C.mun., termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

2. In c.i.m. care este termenul de preaviz mentionat in cazul demisiei ?
In CIM se face referire la CCM, iar in CCM termenul de preaviz mentionat in cazul demisiei este de 45 zile lucratoare
Atunci, termenul de preaviz este de 45 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile sau 15 zile calendaristice cseregabi cseregabi Buna seara!Doresc sa demisionez cu preaviz.In contractul meu din 2005 sunt trecute 15 zile calendaristice ca perioada de preaviz , conform codului ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Berescu Laura Berescu Laura se oate ca patronul sa nu vrea sa-ti semneze demisia la zi?concediul de odihna platit cu cat timp trebuie inainte de a fi luat anuntat? (vezi toată discuția)