avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 20 zile sau 15 zile calendaristice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 20 zile sau 15 zile calendaristice

Buna seara!Doresc

sa demisionez cu preaviz.In contractul meu din 2005 sunt trecute 15 zile calendaristice ca perioada de preaviz , conform codului muncii.Acesta s- a modificat, deci nu stiu de cate zile de preaviz beneficiez.Va rog sa ma ajutati in acest sens!Va multumesv!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 6 Decembrie 2016
Conform art.81 alin.4 C.mun., in cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Asadar, in speta, termenul de preaviz este de 15 zile calendaristice daca va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul demisiei talidae2000 talidae2000 Buna seara. Stiu ca s-au facut modificari in codul muncii...exista modificari si in cazul preavizului atunci cand iti dai demisia? Care este durata ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz mariana1956h mariana1956h Discutiile sunt diverse pe aceasta tema....Un angajat care are contract de munca incheiat inainte de mai 2011, cate zile trebuie sa stea in preaviz in cazul in ... (vezi toată discuția)