avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere

Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii.
In contractul semnat de mine in 2009 este mentionat preaviz de 20 zile . Ce implica nerespectarea noului preaviz si ce repercursiuni pot exista in cazul in care compania nu este de acord cu demisi mea ?
Sunt obligata sa respect noul preaviz chiar daca eu nu am semnat all contract, regulament nou de ordine interioara sau act aditional ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 26 August 2011
Sunteti obligat atat dv. cat si angajatorul sa respectati perioada care este inscrisa in CIM. Codul muncii stabileste limita maxima a duratei de preaviz in cazul demisiei.
Art.81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ContSters42179, utilizator
Veti respecta termenul de peaviz prevazut in c.i.m. ... altul nu.
La terminarea perioadei de preaviz , c.i.m. va inceta in baza art.81 alin.1 C.mun. - prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Silvan66 Silvan66 Salut, Sunt angajat si am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia cu preaviz. In CIM este stipulata perioada de preaviz in caz de demisie de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca liliana v liliana v desfacerea contractului de munca pe perioada determinata la cererea angajatului se face tot cu preaviz de 20 de zile lucratoare? care este articolul? aveti ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este perioada de preaviz in cazul demisiei. Mentionez ca ocup functia de tehnician gestiune productie (cod ... (vezi toată discuția)