avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

desfacerea contractului de munca pe perioada determinata la cererea angajatului se face tot cu preaviz de 20 de zile lucratoare?
care este articolul?
aveti un model de decizie de desfacere a contractului de munca?
va multumesc


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 12 Noiembrie 2011
Sa intelegem ca angajatul si-a dat demisia ? .. sau se doreste altfel incetarea acelui c.i.m.?
angajatul si-a dat demisia
liliana v a scris:

angajatul si-a dat demisia


In acest caz, termenul de peaviz este cel prevazut in c.i.m. si care nu poate avea o durata mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Temeiu de drept al incetarii fiind art.81 C.mun. ..

Model de decizie
S.C. ………………………
Sediul: ……………………
Cod unic: …………………
Telefon: ………………….


DECIZIE nr ...... / ………………

S.C. .............................. reprezentată prin d-l (d-na) .....................................
Având în vedere prevederile LEGII 31/1990 cu modificările şi completările ulterioare cu privire la organizarea, funcţionarea şi conducerea societăţilor comerciale;
Având în vedere cererea de demisie nr. .................. din .......................... a salariatului ......................... angajat în funcţia de ................................……………...

Vazând şi dispoziţiile art. 81 din Codul Muncii - Legea nr.53/2003;

DECIDE :

Art. 1. Începând cu data de .............................. încetează raporturile de muncă a societăţii cu angajatul .............................................. avand funcţia de ............................... la S.C. .................................................... prin demisie în conformitate cu art. 81 din Codul Muncii (LEGEA 53/2003), data la care au expirat cele ........... zile calendaristice/lucratoare de preaviz prevăzut de art. 81 alin.4 din Codul Muncii sau de c.i.m.

Art. 2. Compartimentul juridic, personal şi financiar contabil vor duce la îndeplinire prezenta.

Art. 3. Împotriva prezentei decizii de încetare a contractului de muncă, salariatul se poate adresa cu contestaţie la Tribunalul ......................... în termen de 45 de zile de la comunicare.


Administrator ………………


Luat la cunoştinţă,
Salariat ....................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim Daliborka Daliborka Buna seara, Imi puteti trimite un model de decizie pentru incetare CIM cu demisie si un model de decizie incetare CIM cu acordul partilor. Multumesc (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)
Diferenta art 81 si art 55b codul muncii tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Doresc sa stiu care este diferenta dintre articolele 81 si 55 b din Codul Muncii. De ce doresc sa stiu acest lucru? Mai exact o sa va expun doua ... (vezi toată discuția)