Sunt angajat si am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia cu preaviz. In CIM este stipulata perioada de preaviz in caz de demisie de 15 zile lucratoare si nu mi-a fost facut act aditional cu un nou termen de preaviz, odata cu schimbarea CM. Pot sa imi daudemisia cu preaviz de 15 zile calendaristice?
Daca perioada de preaviz nu a fost modificata, atunci trebuie sa respectati termenul de preaviz stipulat in c.i.m.... In speta, preavizul dvs va fi de 15 zile
Multumesc.
Deci nu trebuie sa imi fca probleme ca ma pot obliga sa stau mai mult decat este stipulat in CIM, chiar daca legea spune ca este maxim 45 de zile lucratoare?
indiferent de numarul de zile (1-15-150)., acestea sunt lucratoare iar nu calendaristice.
Codul muncii (art.81) stipuleaza ca acest termen de preaviz nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare.
Astfel, cu acordul ambelor parti (angajat-demisionar si angajator) preavizul poate fi 1 zi lucratoare pana la 45 zile lucratoare (adica, aproape 2 luni)
Unde scrie ca este obligatorie stipularea in c.i.m. a preavizului calculat in zile lucratoare ?
Art.81 ain.4 C.mun. prevede ca termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Prin urmare, in speta , va fi respectat termenul de peaviz prevazut in c.i.m. si nu altul ...
Durata preaviz
mariana1956h
Discutiile sunt diverse pe aceasta tema....Un angajat care are contract de munca incheiat inainte de mai 2011, cate zile trebuie sa stea in preaviz in cazul in ... (vezi toată discuția)