Art.81 C.mun.
...
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
...
Asadar, durata termenului de preaviz in cazul demisiei este cea mentionata in c.i.m. si nu poate fi mai mare 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
S-a modificat? Eu stiam ca perioada este de 15 zile lucratoare.
Multumesc.
Conform Art. 81 Codul Muncii, Alin. (4) ... 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Codul Muncii prevede durata maxima a perioadei de preaviz si nicidecum perioade fixe. Prin urmare, partile pot negocia si stabili durate mai mici de preaviz in situatia demisiei.
20 de zile, dar am avut contracte de munca cu 15 zile perioada de preaviz la demisie si cred ca de mai demult am ramas cu impresia ca aceasta e perioada legala de preaviz la demisie.
Din aceasta cauza intreb daca s-a modificat perioada, fata de versiuni mai vechi ale codului muncii.
Perioada preaviz!
abordeianu
Buna seara,
Am si eu o nelamurire referitoare la modificarile aduse Codului Muncii.
Astazi mi-am depus demisia si HR-ul mi-a comunicat ca, avand functia de ... (vezi toată discuția)