Buna ziua!
De curand am aflat ca in pretul final al motorinei si al benzinei este inclusa taxa de drum...dar surprinzator noi mai achitam o taxa de drum sub forma de rovinieta.
Statul roman incaseaza de doua ori de la contribuabil aceiasi taxa, foarte piperata la pret, pentru drumuri. As intreba care drumuri dar cred ca intrebarea mea ar fi fara raspuns intrucat banii contribuabililor ii toaca regii asfaltului .
Intrucat legislatia europeana (banuiesc ca si cea romaneasca) prevede ca nu poti platii de doua ori aceiasi taxa, am decis sa actionez statul roman in judecata pentru a anula una din cele doua taxe fie rovinieta fie taxa de drum din pretul carburantului, insa aici am nevoie de ajutorul dumneavoastra:
1.As dorii sa aflu si eu actul (lege ,OG,OUG, HG,Ordin, etc.) in care este stipulat modalitatea de formare a pretului carburantului?
2.Definitia rovinetei si ce act normativ o defineste?
Mai mult in pretul carburantului se regaseste si o taxa de solidaritate adica o "donatie" fortata in contul statului.
As dorii sa gasesc soluti si cu privire la strangerea cu usa a societatiilor petroliere pentru diminuarea pretului.
Astept ajutor, cat si sugestii, opinii si comentarii cu privire la acest subiect .
Va multumesc anticipat!