avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rovinieta

Buna seara,am primit o amenda de rovinieta,cel mai sigur de la camera mobila,pt ca nu era indicator de camera fixa.Bun,nu aveam,la momentul respectiv,dar mi-am luat ulterior.
Acum,as dori sa o contest pt ca sunt in intervalul celor 15 zile,dar am o dilema:1- sa recunosc franc ca nu aveam atunci rovinieta,si sa invoc anularea pvcc pt lipsa semnaturii olografe pe pvcc?Sau 2- sa "nu-mi amintesc " daca aveam rovinieta,si sa apelez la mila onoratei instante,aratand ca atunci mergeam la un concurs de ciclism unde am castigat locul 1(pot proba cu diploma),si,din graba in care eram,am uitat de rovinieta?De asemeni ,daca ma agat desemnatura olografa,am sanse sa anuleze pvcc?Multumesc pt eventualele sugestii.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 07:37, 19 Octombrie 2014
sa "nu-mi amintesc " daca aveam rovinieta,si sa apelez la mila onoratei instante,

Nu tine varianta cu nu-mi amintesc daca aveam rovinieta,deoarece autoritatea detine baza de date succesiv si cronologic a tuturor rovinietelor achizitionate
Ok,daca zic ca ma grabeam foarte tare sa ajung la concurs si nu am avut timp sa o iau,am sanse sa mi-o anuleze?
@ynocentta : Va rog din suflet nu incercati sa implementati convingerile dvs personale altora, nu de alta dar ii induceti grav in eroare. Nu stiu de unde cunoasteti detaliile legate de sistemul "autoritatii" :-))) (super tare faza cu autoritatea, felicitari !) ... Cum or ajunje toate firmele capusa sa fie autoritati ... nici acum nu inteleg, insa va pot spune (patit fiind) ca sistemul informatic al CESTRIN care a costat aprox 1,7 mil Euro este de cacao ... nu vede roviniete achizitionate in urma cu 5-6 ore ... Care "baza de date succesiv si cronologic" ???
ba ...cred ca sistemul stie exact daca vigneta este valabila , si stie sigur cand a fost achizitionata. mai depinde si cu ce fel de numere circulati...posibil sa fie din acelea cu spatiu marit intre litere .

amyro777 , in momentul in care a ajuns contraventia in plic , mergeti fuga la cec , posta sau trezorerie si achitati amenda. datat viitoare achizitionati o vigneta pe 1an , si nu o sa mai fie nevoie sa mai uitati....pana la urmatoare amenda.
Complet de acord,dar doar cu conditia ca din banii mei si ai tuturor platitorilor sa se faca drumuri bune,nu doar buzunare pline pt cei care ar trebui sa se ocupe de starea drumurilor...Toata lumea stie foarte bine ca asigurarile,rovinieta si alte taxe merg intr-o gaura neagra,si tare mult as vrea sa aud ca cineva a batut cnadnr-ul ,in sensul sa fie scutit de plata acestei taxe care stim foarte bine ca se regaseste de multi ani si in pretul carburantului.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta mihai0888 mihai0888 Ieri de dimineata ma-m trezit cu o amenda de rovinieta la postas,am deschis plicul ma-m uitat atent surpriza am fost surprins in data de 29 01 2013 11;37 dn ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)