avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Exista reglementare pentru veniturile salariale ale ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Exista reglementare pentru veniturile salariale ale expatriatilor Romani?

Situatie:
O persoana fizica romana are viza de rezidenta si contract de munca pe termen nelimitat in afara RO. Contractul NU a fost obtinut prin intermedierea vreunei persoane fizice sau juridice romane, angajatul roman NU este angajat al unei reprezentante in RO a angajatorului strain (in consecinta NU poate fi considerat in deplasare sau misiune pe termen limitat) si angajatorul strain NU are legaturi juridice, fiscale, comerciale sau de alta natura cu RO.
Intrebare:
In acest caz in care venitul salarial obtinut in afara RO, NU are legatura cu RO si/sau cu o persoana juridica sau fizica romana, exista obligatia de impozit pe salariu?
Exista o reglementare care regularizeaza regimul fiscal aferent venitului salarial atunci cand singura legatura cu RO este cetatenia angajatului?
In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 11 August 2004
impozitul se plateste exclusiv in statul de rezidenta.
Quote:

On 2004-08-05 18:36, B52reloaded wrote:
impozitul se plateste exclusiv in statul de rezidenta.

Multumesc pentru raspuns. Exista vre-un act/reglementare in acest sens?
Am citit ceva intr-un numar din Iunie/Iulie al RL, dar nu se facea referire la nici un document oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ce nu se declara si nu se impoziteaza siva2014 siva2014 Buna ziua, Codul Fiscal, Titlul III, Capitolul 3, Articolul 55, Alineatul 4: [i]Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt ... (vezi toată discuția)
Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)