avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre repartitoare

buna ziua am si eu o problema cu cei de la asociatie,mi-au bagat cost pentru caldura ce circula prin tevile de la beci, spune ca e bun comun si trebuie sa platim toti si ca e lege data de guvern.Mentionez ca eu nu mai am nici o treaba cu caldura de la comun deoarece anul trecut mi-am bagat centrala. cei care mai sunt la comun au repartitoare si asociatia cu cei de la ISTA (firma ce citeste repartitoarele) au montat doua aparate de inregistrat caldura undeva in beci si cica cat inregisreaza alea suma se imparte la toti si legea asta e data anul asta.Multumesc frumos.X-(
Cel mai recent răspuns: nika_bv , utilizator 16:29, 18 Ianuarie 2011
perfect legal !
vezi ordinul ANRSC 343:
[ link extern ]
@nika

Total gresit. Dvs. si asociatia nu mai aveti nimic de impartit doar in ceea ce priveste caldura din apartament. In schimb, cu partile comune trebuie sa contribuiti.
Depinde insa foarte mult daca locuiti intr-un bloc in care exista montate repartitoare. Daca locuiti intr-un astfel de bloc, atunci tuturor proprietarilor li se distribuie intre 30 si 50% din toata factura.
In cazul in care blocul dvs. nu are montate aceste repartitoare, atunci cota pentru partile comune se stabileste:
- prin decizie a comitetului executiv

sau

- prin mesuratori, in mod exact pentru tot sezonul suprafata de incalzire, ca raport intre echivalenta termic a instalaliilor aflate in spatiile comune si suprafala echivalenta termic totala din condominiu, in conformitate cu prevederire art. 12 din contractul-cadru de furnizare a energiei termice aprobat prin ordinul presedintelui
A.N.R.S.C . nr. 483/2008.
Da blocul nostru este tot cu repartitoare numai ca sc. B este debransata toata si lor nu lea bagat cost la caldura ceea ce nu mi se pare corect daca tot este bun comun atunci tevile din beci trebuia sa se imparta la toate trei scari A B siC.sI Nu am inteles ideea cu "intre30si50%".Va multumesc pt sfaturi si mai astept pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343/2010 crasmaruandreea crasmaruandreea Locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc cu 120 de garsoniere. Cand m-am mutat in acest bloc chiar daca era luna aprilie nu curgea apa calda la robinet ... (vezi toată discuția)
Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)