avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343/2010

Locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc cu 120 de garsoniere. Cand m-am mutat in acest bloc chiar daca era luna aprilie nu curgea apa calda la robinet am asteptat pana in iulie si cum apa calda nu mai venea am hotarat montarea unei CT.Totul a fost bine si frumos pana in urma cu cateva zile cand s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie si am vazut ca a aparut o coloana in plus la avizier si surpriza am de platit pentru partile comune si pentru tevile care trec prin casa ( si care sunt izolate) 132 lei pentru luna noiembrie 2010. Pentru ca am fost tot timpul curioasa sa vad cat au de plata cei fara CT cei care erau inca bransati la sistem pentru luna noiembrie ei au platit 99 de lei, pentru luna decembrie au platit 180 de lei iar pentru luna ianuarie 2011 au de plata unii din ei 0 lei. La noi cei cu centrale termice pentru luna decembrie nu s-a facut calculul iar pentru luna ianuarie trebuie sa platim 77 de lei in conditiile in care, ma repet, unii dintre cei care au ramas inca bransati in sistem nu au de plata nimic. Mentionez ca in bloc nu exista montate repartitoare. Eu sunt de acord sa platesc pentru partile comune dar o suma rezonabila. M-am interesat la alte asociatii de proprietari din Brasov si pentru un bloc in care sunt 20 de apartamente cineva care are CT plateste la un apartament de 2 camere pentru partile comune 24 de lei? Intrebarea mea este cum este posibil ca in acelasi oras sa existe diferente atat de mari si unde ma pot adresa pentru lamurirea situatiei avand in vedere ca cei de la asociatia de proprietari nu reprezinta intresele nostre?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:24, 18 Martie 2011
Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC se aplica numai condominiilor cu repartitoare.
Situatia pe care o descrieti dv., aparent, nu are nicio explicatie logica.
Daca presedintele asociatiei caruia trebuie sa-i adresati o solicitare pentru explicatii la modul de repartizare a facturii de caldura nu va raspunde, atunci cred ca ar fi bine sa reclamati la primarie, compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Multumesc pentru raspuns dar chiar daca ma duc si reclam asociatia si aici legea cred eu ca are o hiba pentru ca daca se gasesc nereguli ( si sigur sunt) tot noi proprietarii platim .
Inainte de a reclama la primarie interesati-va la presedintele dv. de asociatie:
- de ce aplica Ordinul 343/2010 la un bloc fara repartitoare daca in acesta spune clar ca se aplica numai condominiilor cu repartitoare?
- in caz ca nu aplica Ordinul 343/2010, ce regulament al asociatiei - scris - aplica pentru impartirea caldurii la comun?

Dupa ce va lamuriti asupra acestor aspecte puteti merge sa reclamati.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
elga50, moderator
Cand am fost la asociatie si am intrebat mi s-a raspuns ca trebuie sa platim si daca nu ne convine sa ne mutam la casa. Am sa fac o solicitare scrisa si sa vad daca doresc sa o inregistreze si sa-mi de-a un raspuns.
In Brasov toti proprietarii ramasi la sistem centralizat de incalzire au fost obligati sa incheie contract individual cu fostul CET actual SC TETKRON SRL,incepand cu luna ianuarie 2011, d-lor primesc factura individuala. Asociatia plateste factura ptr parti comune care se imparte in functie de cota parte indiviza .

Alte discuții în legătură

Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara oaniella oaniella La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate dalias dalias Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul ... (vezi toată discuția)