avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul colectiv de munca la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul colectiv de munca la nivel national

poate să mi se spună în ce bază sau prin ce lege ,hotărâre sau ordonantă este aprobat contractul colectiv de muncă la nivel naţional.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 18 Ianuarie 2011
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010

Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2.895 din 21 din 29 decembrie 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a V-a, nr. 5 din 29 ianuarie 2007
sursa legislatiamuncii.ro,www.sedlex.ro

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
ymg24 a scris:

poate să mi se spună în ce bază sau prin ce lege ,hotărâre sau ordonantă este aprobat contractul colectiv de muncă la nivel naţional.

CCMN nu se aproba prin nicio lege sau ordonanta de guvern ... el se incheie intre Patronate si Sindicate si se inregistreaza la MInisterul Muncii.
si se publica in Monitorul Oficial
av.antoanelageaman a scris:

si se publica in Monitorul Oficial

Intr-adevar, dar CCMN se aplica de la data inregistrarii si nu de la data publicarii in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv la nivel national mnd mnd Buna ziua, Stie cineva cand expira contractul colectiv de munca la nivel national? Multumesc! (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Concediere colectiva jh0nny jh0nny Buna ziua. Lucrez la stat si am fost concediat impreuna cu mai multi colegi . Este vorba despre o concediere colectiva . Vreau sa stiu daca se mai aplica ... (vezi toată discuția)