avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documentatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documentatie constructie

Buna,

Sper ca postez acest subiect in categoria potrivita. Daca nu, sa-mi fie cu iertare de la moderatori.

Am cumparat o casa care nu stiu de cine a fost construita. Nu am primit la dosar decat releveul fiecarui etaj. As vrea sa intru in posesia mai multor lucruri din proiectul tehnic (planul acoperisului, instalatia termica, sanitara, electrica) si nu stiu de unde sa le iau. Constructorul nu cred ca a fost o firma ci individul de la care am cumparat, cu diversi muncitori angajati. Am luat legatura cu acesta si zice ca nu are nici un fel de alte planuri.
Ce pot face? Exista aceasta documentatie undeva, la vreo institutie, etc?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: george_x , utilizator 19:10, 20 Ianuarie 2011
In ce an a fost ridicata constructia?
Constructorul trebuia sa aiba Cartea tehnica a constructiei sau macar Proiectul autorizat(vizat spre neschimbare de catre primarie)
Daca a construit cu autorizatie, poate aveti sanse sa gasiti la Primarie in arhiva, un exemplar al documentatiei depuse pentru autorizarea constructiei.
Daca imobilul se gaseste in zona rurala, veti gasi numai planuri de arhitectura si cateva de rezistenta, fara instalatii. Daca se afla "la oras", veti gasi proiectul complet, inclusiv instalatii.
Repet, daca imobilul este facut cu autorizatie si constructorul a respectat autorizatia!#-o
Prin 2007 a fost facut, in zona rurala din Ilfov. Presupun ca a construit cu o autorizatie, ceva....
Daca ati cumparat prin notariat, obligatoriu trebuia sa aiba imobilul intabulat. Si nu ar fi putut-o intabula daca nu ar fi fost construita cu autorizatie(in 2007) Deci a avut autorizatie. Mergeti la primaria de care apartineti si de aici la Serviciul Urbanism unde este arondata localitatea, si rugati-i sa va ajute sa obtineti o copie a documentatiei pentru autorizare.
doina_manuela a scris:

Daca ati cumparat prin notariat, obligatoriu trebuia sa aiba imobilul intabulat. Si nu ar fi putut-o intabula daca nu ar fi fost construita cu autorizatie(in 2007) Deci a avut autorizatie. Mergeti la primaria de care apartineti si de aici la Serviciul Urbanism unde este arondata localitatea, si rugati-i sa va ajute sa obtineti o copie a documentatiei pentru autorizare.

Va multumesc pentru sfaturi. Asa este, am cerut de la primarie o copie si astept documentatia. Din pacate insa, primaria nu are tot proiectul tehnic, dar macar mai e ceva in plus fata de ce am eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie casa! eufor81 eufor81 as dori sa stiu costul unei autorizatii de casa cat ajunge! situat in mediu rural la 12 km de bacau cu un spatiu abitabil de 100 m2 facuta cu caramida si ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)