avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... privati de dreptul lor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

privati de dreptul lor

Buna ziua!
Iata o situatie destul de dificila si imposibil de rezolvat pentru mine, cel putin acum,cand nici nu mai pot sa judec prea limpede si nu stiu unde ma pot adresa pentru a obtine un raspuns.
Inca din luna septembrie pensia de intretinere a celor doi copii minori pe care ii cresc singura a scazut semnificativ.Incercam sa ma consolez singura, spunandu'mi ca poate fostul sot nu mai lucreaza in ture si deci nu mai obtine sporuri.( Prin hotarare judecatoreasca ,copiii mei beneficiau impreuna de 33 % din veniturile tatalui lor.)
Pentru luna decembrie insa,pensia (cumulata a celor doi copii) a scazut la 1/4 din valoarea sa initiala.
M'am ingrijorat,ptr ca oricat de mult as munci ,indiferent cate ore suplimentare as face(atata cat imi poate permite sanatatea) ca sa ma descurc chiar singura cu atatea taxe si cerinte ale copiilor,nu prea pot sa reusesc. Am sunat la firma unde stiam ca lucra fostul meu sot si mi s'a spus ca nu mai figureaza in baza de date,ba mai mult,ramura in care el isi desfasura activitatea , s'a desfiintat.
Asadar sunt intr'o mare dilema:habar nu am unde locuieste, unde lucreaza,daca mai e sau nu in tara.Ce pot sa fac in cazul de fata?
Pensia de intretinere o primeam intr'un cont bancar , livrarea facandu'se de catre firma unde lucra
Va multumesc,astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 08:29, 18 Februarie 2011
parerea mea e ca trebuie sa va adresati la itm in prima faza si sa solicitati sa vi se comunice locul de munca la fostului.
puteti deasemenea sa depuneti plangere penala pentru abandon si o sa aflati cel putin domiciliul actual.
Ideea cu itm'ul ,sincera sa fiu, nu mi'a venit.
Am sunat'o pe d'na av pe care am avut'o la partaj ptr a'i cere un sfat si in ideea de a depune o plangere ptr abandon dar mi'a zis ca atata timp cat nu pot oferi niciun fel de informatie:unde locuieste sau unde si ce anume lucreaza,tribunalul nu ma poate ajuta in niciun fel. Am intrebat'o de asemenea daca ma pot adresa politiei sau la evidenta populatiei ptr a afla domiciliu fostului sot si d'na av mi'a zis ca cei de acolo nu imi vor oferi nicio informatie Nu inteleg:atata timp cat pe EI ii platim NOI ,de ce nu poti obtine anumite informatii #-o .La urma urmei nu este un strain, este tatal copiilor mei, de care (nu pot spune inca ca i'a abandonat,am inteles ca tre sa treaca 3 luni de la neplata pensiei) nu mai stiu nimic.
atunci cine este in masura sa ma ajute pe mine si pe sutele de femei(mamici poate chiar si tatici) aflate in situatia mea? :sorry:
la abandon art 305 c penal scrie ca timp de 2 lunidaca nu plateste pensie alimentara.
dvs faceti plangerea si dati ultima adresa cunoscuta urmand ca dansii sa faca verificarile ulterioare.
informatiile daca sunt cerute de o institutie vor fi date.
succes
Daca ramura s-a desfiintat, exista nesansa ca el sa fi ramas fara loc de munca. La situatia economica a tarii, nimeni si nimic nu garanteaza ca s-a angajat in alta parte.
Dv ati avut pensia stabilita la 33 % din veniturile tatalui. In situatia descrisa mai sus, daca faceti plangere pentru abandon ce specificati acolo, ca nu va plateste 33 % din ce daca nu mai realizeaza venituri? Pensia nu se raporteaza automat la salariul minim pe economie.
Cred ca mai intai ar trebui sa il chemati in instanta si sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere raportat la salariul minim pe economie. Il citati la adresa pe care o siti, sau solicitati de la fostul loc de munca ultima adresa. Solcitati de asemenea stabilirea pensiei in suma fixa si nu in procent. Abia apoi puteti vorbi de plangerea pentru abandon.
Nu pot mentiona pe nicaieri,in nicio reclamatie sau plangere sau ce'o fi, ca adresa ,ultimul domiciliu,pentru ca el inca figureaza in buletin cu adresa mea,a schimbat buletinul exact in anul cu divortul,adica acum 4 ani si stiu ca la adresa asta figureaza.
Iar la ultimul loc de munca astazi am aflat ca nu mai figureaza decat 2 salariati,2 contabile mai precis.Am trimis un e-mail la una dintre contabile sa vad daca imi da ceva relatii Sa ma deplasez personal nu prea pot,ptr ca eu locuiesc in cta iar contabila in bucuresti,acolo unde are biroul.
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cristiandaniel cristiandaniel Buna seara, am doi copii in concubinaj,recunoscuti de catre tata.Tatal copiilor a plecat la munca in Germania,unde sa impacat cu fosta sotie ,,,copii au 2 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere in mod repetat myrama_v myrama_v din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele ... (vezi toată discuția)