avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... privati de dreptul lor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

privati de dreptul lor

Buna ziua!
Iata o situatie destul de dificila si imposibil de rezolvat pentru mine, cel putin acum,cand nici nu mai pot sa judec prea limpede si nu stiu unde ma pot adresa pentru a obtine un raspuns.
Inca din luna septembrie pensia de intretinere a celor doi copii minori pe care ii cresc singura a scazut semnificativ.Incercam sa ma consolez singura, spunandu'mi ca poate fostul sot nu mai lucreaza in ture si deci nu mai obtine sporuri.( Prin hotarare judecatoreasca ,copiii mei beneficiau impreuna de 33 % din veniturile tatalui lor.)
Pentru luna decembrie insa,pensia (cumulata a celor doi copii) a scazut la 1/4 din valoarea sa initiala.
M'am ingrijorat,ptr ca oricat de mult as munci ,indiferent cate ore suplimentare as face(atata cat imi poate permite sanatatea) ca sa ma descurc chiar singura cu atatea taxe si cerinte ale copiilor,nu prea pot sa reusesc. Am sunat la firma unde stiam ca lucra fostul meu sot si mi s'a spus ca nu mai figureaza in baza de date,ba mai mult,ramura in care el isi desfasura activitatea , s'a desfiintat.
Asadar sunt intr'o mare dilema:habar nu am unde locuieste, unde lucreaza,daca mai e sau nu in tara.Ce pot sa fac in cazul de fata?
Pensia de intretinere o primeam intr'un cont bancar , livrarea facandu'se de catre firma unde lucra
Va multumesc,astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 08:29, 18 Februarie 2011
Respectiva contabila, mai ales ca stie ca sunteti fosta sotie si ca lunar vi se vira o pensie (iar daca nu stie poate sa verifice), va poate comunica si printr-un mail daca fostul sot a fost trimis in somaj sau daca s-a angajat in alta parte, chiar daca nu va specifica unde. In functie de raspunsul primit va puteti orienta cum sa procedati in continuare. Si incercati si prin fosti prieteni comuni - poate vreunul dintre ei are un numar de telefon al fostului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cristiandaniel cristiandaniel Buna seara, am doi copii in concubinaj,recunoscuti de catre tata.Tatal copiilor a plecat la munca in Germania,unde sa impacat cu fosta sotie ,,,copii au 2 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere in mod repetat myrama_v myrama_v din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele ... (vezi toată discuția)