avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de bloc

Buna ziua,

Va rog sa-mi spune-ti daca un presedinte de asociatie de locatari are dreptul sa schimbe in scara blocului fara consimtamatul proprietarilor. Pana acum a pus gresie in scara blocului ,usi de termopan ,instalatie de interfon pana acum nu am nimic de comentat dar cand am vazut ca a pus grilaje la usa din spatele blocului si inca unul la mijloc nu imi venea sa cred??? i-am cerut sa-mi de-a si mie cu acordul cui a pus grilajele si nu a vrut sa-mi dea .Din cate stiu eu trebuia facuta o sedinta de bloc si intocmit un proces verbal + un tabel convocator care sa rezulte ca 51% sunt de acord.Va rog sa-mi spune-ti ce este de facut??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 21:48, 18 Ianuarie 2011
credeti ca acel grilaj din spatele blocului nu isi are rostu ? nu cumva hotii pot intra mai usor in scara iar acel grilaj ii tine departe de scara ? depinde ce ati hot in AG sau comitetul pt ce sa cheltuiti/ investiti banii scarii...vb cu presedintele si el va paote explica mai bine, vorba buna mult aduce...daca nu va intelegeti cu el , incercati la cenzor sau membri comitet.
Asa cum spunea si @cavallis acel grilaj are rostul lui. Pentru acel grilaj nu trrebuia adunare generala, aceste decizii putand fi luate in sedinta de comitet, daca situatia o impunea. Nu cunoastem ceea ce se intampla in jurul asociatiei dvs.
Sincer, as vrea si eu un presedinte care sa se preocupe, sa puna gresie, faianta, grilaje, chiar si fara acordul proprietarilor, atata timp cat nu se fac la costuri duble.
Ar fi bine sa nu ne mai agatam de orice shpan atata timp cat lucrurile sunt facute cu buna intentie.
Cu respect cred ca Makanaki06 are dreptate
Ca sa nu mai existe discutii referitoare la "de ce s-a luat? de ce s-a facut? eu m-am gandit ca acum la preluare sa stabilesc la sedinta ca sa se consulte adunarea generala numai daca cheltuiala ce urmeaza a fi facuta depaseste suma de ..X si aici stabilim la sedinta suma.
Aspectul nu este negociabil in adunarea noastra asa ca schimbarile de aspect permanent cad din start.

In cazul grilajului cred ca costul este prea mare sa nu se intrebe adunarea generala.
Pe langa cost mai este si aspectul lucru care in cazul asociatiei noastre este foarte important.
Pe langa cost si aspect mai este si problema folosintei?
La ce ajuta un grilaj?La nimic dupa parerea mea.Poate distruge usor ce este dupa grilaj asadar tot ai o paguba fara sa stii cine a facut-o.
Daca au usi de termopan si ti-au spart geamul o data il schimbi, daca ti-l sparg si a 2 oara te intrebi daca nu e cazul sa pui camera.(binenteles intreband oamenii)

Asa ca dl cu nume de fotbalist l are dreptate.Puteti oricum sa intrebati cine a decis si in ce baza ca asa maine va cumpara 20 tablouri ,o balustrada din argint si un lift panoramic.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
@w_v_w_v
Iar ati comis un fault si nu inteleg de ce, ca tot vorbim de fotbal.
De unde stiti care a fost costul grilajului pentru a afirma costul este prea mare sa nu se intrebe adunarea generala
Cat despre problema folosintei, as vrea sa va edific putin: grilajul nu este pus neaparat pentru a proteja geamul, ci pentru a impiedica aurolaci sa se adaposteasca in hol sau la uscatorii. Fiind vorba de spatele blocului, deci o intrare mai ferita, in foate multe blocuri s-a luat aceasta decizie.
Continui sa cred ca acel presedinte nu a luat o decizie gresita cand a pus acel grilaj.
Apoi, nu tot ceea ce se face in bloc se trece prin adunare generala. Poate sa existe o hotarare a comitetului executiv.

@makanaki
Observ ca problema dvs. e de ce a pus grilajul, pentru ca, altfel, trebuia sa-l intrebati si de ce a pus gresia+faianta (costa de 5-6 ori mai mult decat grilajul), usa de termopan (de vre 4-5 ori mai scumpa), interfonul (de 1-2 ori).
Armenteros, utilizator
@Armenteros
Cu respect am spus
w_v_w_v
In cazul grilajului cred ca costul este prea mare sa nu se intrebe adunarea generala.

Daca puneam si UNUI grilaj aveam acoperire.

Cat despre folosul unui grilaj raman la parerea mea.Daca vine aurolacul si vrea sa se adaposteasca in hol si vede usa de termopan presupunem ca o sparge ca doar e nervos de frig si aurolac.
Daca vede un grilaj peste o usa de termopan credeti ca gandeste logic si nu o mai sparge prin grilaj?

Am gasit solutia oricum.Stabilim in adunarea generala o suma/luna si suma /proiect care daca este depasita comitetul executiv nu o cheltuie pana nu consulta adunarea.
Desi pentru administratorul cu grilajul daca este asa harnic cred ca il facea pe bucati.
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu Justified Justified Buna ziua! Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de ... (vezi toată discuția)
usa de acces blocata cu lacate!!! onetime onetime Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal ce face asocoatia de proprietari din blocul in care locuiesc. Avem 2 usi de acces, dintre care una este blocata cu ... (vezi toată discuția)
Interfon obligatoriu? dborsanu dborsanu Buna seara, \"seful de scara\" a luat decizia de a instala interfon, a facut un tabel de mina, cu semnaturi din usa in usa; vecinii de la alta scara si-au ... (vezi toată discuția)