avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare bloc (deranj mare)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare bloc (deranj mare)

Buna ziua,

Sunt din Valcea, locuiesc la ej4/4. Blocul in care locuiesc e in stadiul de mansardare, s-a facut deja un an de cand s-a inceput lucrarea. Ma intereseaza daca se poate ataca in instanta aceasta firma de constructii, pentru deranjarea linistii publice. Am un copil de aproape 4 ani care se trezeste la 7jumate in bocaneli si somnul de dupa-amiaza nu si-l mai poate face datorita zguduielilor, ca astia cand baga pickummer-ul (nu stiu cum se scrie corect, scuzele de rigoare) nu mai poti schimba 2 vorbe in casa. Nu mai vorbesc ca sotul meu lucreaza si in ture de noapte, si ii este imposibil sa se odihneasca 2 ore acasa. Poate ma ajutati in acest sens.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: brullma , utilizator 21:14, 2 Iulie 2008
In primul rand trebuie sa solicitati contractul incheiat intre asociatia de locatari (sau beneficiarul lucrarii) si firma de constructii respectiva. Vedeti care este termenul de finalizare a lucrarilor si daca in contract sunt impuse alte clauze speciale (gen obligativitatea de a nu lucra intre anumite ore) pe care firma de constructii nu le-a respectat.
In cazul in care constatati ca exista obligatii nerespectate din partea acestei firme, ii puteti actiona in instanta (iarasi trebuie sa verificati si modalitatile de incheire a contractului)
Si daca in conventie nu se specifica nimic in privinta orelor de lucru?
Atunci ramane legea, care prevede liniste intre orele 22-7. Asociatia mai poate impune si ea ore de liniste, multe au adoptat un program de "batranei", liniste intre 14-18.
Sa inteleg ca legea nu prevede liniste decat intre 22-7? Dupa-amiaza nu? Asociatia din cate stiu eu nu a stabilit un program de "batranei" sau copii.
22-8, greseala mea:

Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;

Mai e un paragraf de interes, 28: " 28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă", dar asta se aplica numai daca tulburarea e fara drept, or contractul de executie e tocmai "dreptul".
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)