avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legea privind comertul electronic si SPAM-ul
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legea privind comertul electronic si SPAM-ul

Buna seara,
Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera SPAM trimiterea de oferte nesolicitate.
In situatia in care se trimite doar un mesaj de acceptare a transmiterii de oferte (fara a pune in mesaj si oferta explicita) si se mentioneaza ca, in caz ca destinatarul mesajului este de acord sa primeasca comunicari cu caracter comercial, sa acceseze un pagina web, printr-un link prezent in mesajul initial, se mai poate considera SPAM?
Sau este neaparat nevoie ca acesta sa dea un REPLY prin care sa accepte in mod explicit comunicarea comerciala ulterioara?
Dupa logica mea, accesarea linkului inseamna implicit acceptarea comunicarii.
Nu , nu vand nici Cialis, nici etnobotanice, si urasc SPAM-ul; e vorba de transmiterea unor oferte turistice.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 11:18, 10 Mai 2011
Si care este pedeapsa pt cei care fac SPAM ?
Presupun ca este o amenda.
Bellatrix a scris:


Without prejudice to other applicable requirements on e.g. information, methods whereby a subscriber gives prior consent by registering on a website and is later asked to confirm that he was the person who registered and to confirm his consent seem to be compatible with the Directive. Other methods may also be compatible with legal requirements.

In contrast, it would not be compatible with Article 13 of Directive 2002/58/EC simply to ask, by a general email sent to recipients, their consent to receive marketing e-mails, because of the requirement that the purpose be legitimate, explicit and specific.



Eu din asta inteleg ca ar trebui specificat si macar subiectul/domeniul la care doresc sa fac comunicari de marketing.
Altfel, destinatarul nu va accepta comunicari cu orice tema. Ar trebui ca in body-ul mesajului sa se poata spune cateva cuvinte referitoare la produse/servicii, fara a da coordonate precise.
Eu cred ca legea e facuta in ideea respectarii intimitatii (privacy-ului) destinatarilor acestor mesaje, nu e un joc de "cum gasesc o solutie in respectul legii, eventual profitand de lacune ale acesteia" - situatii care nu au fost luate in calcul.
Chiar procedura de concatenare la care face referinta legea e ciudata pentru un neavizat (clientul). Cel mai simplu, cred eu, era ca destinatarul sa dea "reply" la mesajul original, avand ca si "quote" mesajul original de cerere de aceptare de comunicari comerciale.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
andrei2005, utilizator
Alexandru-Gabriel a scris:

Si care este pedeapsa pt cei care fac SPAM ?
Presupun ca este o amenda.


Da, de la 1.000 la 50.000 de lei , cf Legii 365/2002
Andrei2005, as fi curioasa sa stiu cum ai terminat aceasta operatiune.
Eu intentionez sa lansez un site de informare, si pentru promovare ma gandesc evident la colectarea manuala de date de contact si de transmiterea catre acestia a unui mail de informare cu privire la lansarea site-ului.

Cum ai solutionat problema ta?

Multumesc
Nicicum. Never ended.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)