avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda (sotia ia amenda fiindca a fost ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda (sotia ia amenda fiindca a fost batuta de sot)

Buna ziua.As dori sa aflu cum de se poate sa iau amenda dupa ce am fost agresata de sot ,(am si certificat medico-legal pe 30-35zile),din timp ce eu am sunat la 112 si am cerut ajutorul politiei?
Pe ce baza mi se da mie amenda si cum ar trebui sa procedez cat mai simpu?
Contestatia este singurul lucru care pot sa-l fac sau mai este si alta cale.Va rog sa ma ajutati...este nedrept ceea ce se intampla.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cernencobogdan , utilizator 17:55, 20 Ianuarie 2011
Singura solutie este contestatia impotriva procesului verbal de contraventie,pe care o veti formula si introduce in instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu aactului de constatare.
Trebuie sa va dovediti lipsa de culpa cu certificatul medico-lega si cu martori,cu alte mijloace de probatiune acceptate de lege.
ATENTIE ! cautati pe forum un consultant avocat si invitati-l la discutie.

Eu lucrez cu legislatia si stiu urmatoarele :

una si cu una fac doua
amenda poate fi data intr-un temei legal iar fapta sotului are alta incadrare

una nu o exclude pe cealalta

ex:
amenda este pentru insulta sau tulburareA linistii publice LEGEA 61 cu incadrarea de rigoare si se refera la fapta dumnevoastra, reclamata de sot si constata de politist atunci cand s-a prezetat

iar fapta sotului trebuia constata de politist dar urmarirea penala pentru vatamare corporala se pune in miscare dupa depunerea plangerii de catre dumneavoastra impotriva sotului.

ca sa puteti primii un raspun BUN trebuie sa transmiteti pe acest forum cele consemnate de politist in procesul verbal, si de abia atunci se pote pronunta cineva in cunostinta de cauza si sa va dea un sfat BUN
Plangerea penala impotriva sotului este deja facuta.Ceea ce ma surprinde este de fapt aceasta amenda pt.deranjarea linistii publice din cauza a ceea ce s-a intamplat atunci cand am fost batuta de sot,politia amendand-ul pe sot atunci ,iar acum mi-a venit si mie aceasta amenda prin posta.E posibil ca sotul sa fi facut reclamatie ulterioara(probabil are "prieteni" acolo in politie) sau chiar politistul constatator sa fi dat aceasta amenda intentionat?O sa revin cu mai multe detalii.
cum sunt datate procesele verbale ?

procesul verbal pe numele dumneavostra a fost intocmit in prezenta dumneavoastra in data respectiva in momentu constatarii faptei?

v-a fos adus atunci la cunostinta ?

vi s-a dat ocazia atunci sa consemnati in partea de jos a PV-ului daca sunteti de acord cu faptele constatate ?

Daca ati strigat dupa ajutor, sau de durere, temeiul intocmirii PV este fals.

Contestati in instanta

Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
cernencobogdan, utilizator
Mda...se spune ca asa se procedeaza,adica: amandoi sotii iau amenda in astfel de situatii.
Amenda catre mine nu a fost intocmita la fata locului,aceasta a venit cam la o saptamana de la politia care a venit sa constate intamplarea.
Plangerea pentru contestatie am depus-o la tribunal.Acum mai am o nelamurire:
voi avea castig de cauza(sa nu platesc amenda) sau mai bine platesc si cu asta basta?Poate ati mai intalnit dvs.cazuri asemanatoare cu al meu. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)