avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata perderi apa in retelele de apa comune ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata perderi apa in retelele de apa comune ale asociatiei de proprietari

De 3 ani sunt proprietarul unei garsoniere situata intr-un bloc mixt de apartamente. Nu am locuit nici o zi in acest apartament din momentul achizitionarii si pana in prezent, deoarece am rata f. mare la banca si locuiesc in continuare cu parintii ptr a putea fata fata cheltuielilor.

Garsoniera are centrala termica.Pe lista de cheltuieli a asociatiei apar cu consum zero ptr apa rece si apa calda la nivel de apartament. Dar in continuare , apar pe lista la consumuri de apa rece si apa calda ale blocului( de fapt e vorba despre pierderile de apa din retele ) cu consumuri f mari. , in aceasta luna mi s-a trecut la plata 31 ron ptr apa rece si 42 ron apa calda.

INTREBARE
E corect sa platesc pierderile de apa din retea in conditiile in care nu locuiesc in apartament iar consumurile de apa ale apartamentului sunt recunoscute a fi zero?
In plus , avand centrala termica si daca as locui acolo, consumul de apa calda este exclus. Pentru ce, atunci sa platesc pierderi ptr apa calda?

Blocul are interfon, dar garsoniera cumparata nu are acest aparat de cand am cumparat-o.Cu toate acestea lunar apare pe lista de cheltuieli 12 ron ptr interfon.E corect?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:00, 18 Ianuarie 2011
Faptul ca ati fost pus la plata "pierderilor de apa" e corect, dar ramane sa intrebati administratorul care sunt criteriile dupa care se face repartizarea acestor pierderi. Intr-adevar sumele sunt enorme, la apa rece echivalentul a cca 9 mc, iar la apa calda echivalentul a 4-5 mc. Enorm!
In plus de asta dv. nu ar trebui sa platiti deloc pierderi la apa calda, avand CT.

Dar cate apartamente sunteti pe scara de platiti o taxa de 12 lei la interfon? Aberant! De platit trebuie sa-l platiti, nu conteaza ca nu aveti aparat in garsoniera, se plateste service-ul unitatii centrale care deserveste usa(usile) de la intrare.

Cred ca ar trebui sa faceti cateva drumuri la asociatie si sa-l intrebati de sanatate pe administrator si apoi sa-i puneti si intrebarile in legatura cu pierderile de apa care dovedesc fie ca proprietarii fura apa pe spinarea dv., fie ca la subsol e piscina. In privinta interfonului sa va arate o factura de la acest prestator. Ea trebuie impartita fie egal pe apartamente, fie pe cota-parte indiviza.

Aveti dreptul la orice informatie si consultare de documente privind calculele cotei dv. de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti si pe mine eusiatat eusiatat Detin o gasoniera in suprafata de 29 mp la parterul unui bloc, iar pentru luna decembrie cu toate ca acolo a locuit o persoana timp de vreo 10 zile iar ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)