As avea si eu o intrebare. Bunicul a murit, a trecut un an de la moarte si inca nu s-a deschis succesiunea. Are ca mostenitori pe bunica (sotia lui) si mama mea (fiica lui). Ar fi de impartit ceva terenuri, casa, apartament, etc. Mama si bunica, sunt de acord ca acea casa s-o puna pe numele meu, pentru ca eu s-o renovez, si sa ma mut in ea cu familia mea. Cum putem face in acest caz, ca sa fie cat mai ieftin?
Daca ele ar deschide succesiunea la notar, li s-ar cuveni 1/2 la fiecare, din care ambele sa-mi vanda mie partea lor (sa fiu si eu acoperit fata de fratii mei), dar asa cred ca sunt taxe mari, daca ambele imi vand partea lor.
Aveti o solutie, un sfat pt mine? Va rog tare mult! Va multumesc!
Bunica d-stra va avea 3/4, deoarece pleaca din start 1/2 la care se adauga 1/2 din partea sotului decedat.
Va sfatuiesc act de vanzare cumparare, sa fiti asigurat, pt. ca mai aveti fratii care pot cotesta un act de donatie.
Mostenire dupa mama
Borza
Dupa decesul unuia dintre soti, sotul supravietuitor mai are un fiu.
Acest sot supravietuitor poate instraina imobilul fara ca fiul sa isi dea acordul. ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)