avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar?

Cam cat costa o declaratie data in fata notarului de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul unei persoane?
si ce acte ar fi necesare?e suficient buletinul declarantului?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:03, 9 Aprilie 2008
Declaratia se da in mod normal in fata notarului public la care se face succesiunea. Pentru un declarant e suficient actul de identitate, evident cu furnizarea celorlalte documente aferente succesiunii. Pentru costuri, cel mai bine este sa negociati tot onorariul (pentru toata succesiunea) si in functie de acest criteriu sa va alegeti notarul.
Oricum difera destul onorariile si nici nu stiu daca avem voie sa dam preturi aici, chiar estimative, unele au fost ulterior sterse de moderatori.
Nu e foarte mare, parca era nevoie si de certificatul de deces insa.
Intrebati mai multi notari ca sa vedeti si diferente de abordare sau pret.
gata, am intrebat !
pretul e de 25 ron pt declaratie
intr-adevar, mai e nevoie si de certificatul de deces.
Momentan doar de declaratie e nevoie, caci bunicul nu accepta sa discutam despre impartirea apartamentului si despre cota ce ne revine dupa decesul bunicii , atata timp cat mai este si el in viata .
Cu atat mai multne refuza implicarea in orice chestiune ce tine de administrarea imobilului , si credem noi ca e nevoie de declaratia amintita.
Daca terminati dezbaterea mostenirii la mai mult de 2 ani dupa deces, atunci platiti niste taxe catre stat in plus...
E nevoie de certificatul de deces pentru ca acea declaratie sa fie inregistrata la camera notarilor si, in cazul ca altcineva deschide succesiunea, notarul acela afla si de declaratia dv.
tractor a scris:

gata, am intrebat !
pretul e de 25 ron pt declaratie
intr-adevar, mai e nevoie si de certificatul de deces.
Momentan doar de declaratie e nevoie, caci bunicul nu accepta sa discutam despre impartirea apartamentului si despre cota ce ne revine dupa decesul bunicii , atata timp cat mai este si el in viata .
Cu atat mai multne refuza implicarea in orice chestiune ce tine de administrarea imobilului , si credem noi ca e nevoie de declaratia amintita.

Succesorii datoreaza taxe succesorale si timbru judiciar la bugetul statului si onorariu pentru notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor Mihaill Mihaill In ce consta declaratia de renuntare la mostenire-succesiune?Este suficienta inscrierea efectuata de notar in fata caruia s-au prezentat toti mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Cum procedez?-ajutor olympya olympya As dori sa ma lamuri-ti in ceea ce priveste o succesiune.Bunica vrea sa faca succesiunea dupa bunicul numai ca unul din copii nu este de acord.Cum procedam ca ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii Lukkkas Lukkkas Stimate d-ne/domni In urma cu 4 luni bunica mea a decedat lasand in urma o casa. Mostenitorii ar fi fica acesteia (sora mamei) respectiv eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)