Sora mea este nascuta in 26 oct 1956 si are o vechime in campul muncii de 25 de ani, in momentul de fata este pensionata medical de 10 ani si ar vrea sa stie care ar fi varsta standard de pensionare si cu ce stagiu de cotizare fie si anticipat si in ce conditii
Va multumesc pt raspuns; da am gasit varsta standard de pensionare (60/7) dar ar vrea sa mai stie si in ce an si ce conditii ar putea sa iasa anticipat sau anticipat partial cu diminuare de ?%.
Anticipat nu se poate si daca ar fi sa se poata ar trebui sa indeplineasca conditia de stagiu de 38 de ani si 7 luni,fara stagiu asimilat.Pensia anticipata partial este cu mult mai mica decat cea de invaliditate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Varsta de pensionare
maryes
Buna ziua!
Sunt nascuta la data de 4.10.1856,am 37 de ani vechime in campul muncii.Ma intereseaza care este varsta de pensionare la limita de varsta si ... (vezi toată discuția)
Pensionare
oct
In conditiile in care am cotizat 28 de ani, neintrerupti, sunt nascuta in martie 1956, am patru copii, pot iesi la pensie anul acesta? Mentionez ca am ramas ... (vezi toată discuția)