avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura notariala

Buna ziua. Am o fetita de 1 an si este trecuta in certificatul de natere pe numele tatalui. Noi nu suntem casatoriti. Intrebarea mea este daca nu se poate face o procura permanenta pentru ca eu sa pot pleca cu fetita din tara. Sa nu tot trebuiasca de fiecare data sa nergem la notar. D e la notar ni s-a spus ca maxim pe 3 luni este valabila procura.
Daca minorul nu este incredintat prin hotarare judecatoareasca dv. NU puteti iesi din tara fara acceptul tatalui minorului. Deci nu se poate face o procura permanenta, ci doar pentru o anumita perioada care va fi precizata in declaratia tatalui data in fata notarului.
Va multumesc mult. Deci trebuie sa ma duc la tribunal sa fac tutela fetiteti pe mine nu?
Da, trebuie sa cereti in instanta incredintarea minorei dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Plecare cu minor in spania katya85 katya85 buna ziua.as avea si eu o problema si as dori sa ma invatati unele lucruri.am o prietena necasatorita care are o fetita de 3 ani.ar vrea sa o ia cu ea in ... (vezi toată discuția)
Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)