Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema.In urma cu apx 2 ani (2008) am achizitionat o masina din bulgaria.In drum spre casa,eu locuind in constanta am fost implicat intr-un accident rutier(mentionez ca asigurarea masinii nu intrase in vigoare,intra dupa 24ore).In respectivul accident am fost implicat eu impreuna cu 2 tiruri.Unuia dintre tiruri ia fost data dauna totala.Proprietarul tirului mi-a intentat proces ....dar a fost declarata neinceperea urmariri penale asupra mea.In fine...mi-am recuperat permisul si am crezut ca sa terminat totul intrucat tirul a avut asigurare casco .in urma cu cateva zile am aflat ca sunt chemat in judecata de catre firma de casco care imi cere si daune de apx 1 miliard 500.Cum ar trebui sa procedez si ce as avea de facut in aceasta situatie(mentionez ca momentan nici nu ma aflu in tara).Va multumesc anticipat.Cu respect.
Mai precis: desi exista o asigurare CASCO, pe care s-a facut plata daunei pagubitului, asiguratorul are dreptul sa se indrepte impotriva vinovatului (prin regres) pentru a recupera suma platita drept despagubire.
Nu ati avut o asigurare valabila la data accidentului, in consecinta veti suporta plata despagubirilor.Cel mai avantajos ar fi sa contactati asiguratorul pentru a negocia o plata in rate, esalonata functie de posibilitati.
Mai puteti sa solicitati verificarea dosarului de dauna, modul in care s-a valorificat sau nu epava(piesele recuperate) si de catre cine(asigurat sau asigurator),etc., in speranta ca veti mai putea micsora suma datorata.Este complicat, va trebuie un ajutor de specialitate, dar nu este imposibil.