avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu o firma casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu o firma casco

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema.In urma cu apx 2 ani (2008) am achizitionat o masina din bulgaria.In drum spre casa,eu locuind in constanta am fost implicat intr-un accident rutier(mentionez ca asigurarea masinii nu intrase in vigoare,intra dupa 24ore).In respectivul accident am fost implicat eu impreuna cu 2 tiruri.Unuia dintre tiruri ia fost data dauna totala.Proprietarul tirului mi-a intentat proces ....dar a fost declarata neinceperea urmariri penale asupra mea.In fine...mi-am recuperat permisul si am crezut ca sa terminat totul intrucat tirul a avut asigurare casco .in urma cu cateva zile am aflat ca sunt chemat in judecata de catre firma de casco care imi cere si daune de apx 1 miliard 500.Cum ar trebui sa procedez si ce as avea de facut in aceasta situatie(mentionez ca momentan nici nu ma aflu in tara).Va multumesc anticipat.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:24, 18 Ianuarie 2011
Nu prea vad solutii pentru a iesi din aceasta problema. Chiar si un avocat bun daca aveti sansele sunt minime sa se solutioneze cauza in favoarea dvs.
Deoarece la data evenimentului polita dv nu era valabila nu aveti sanse sa scapati fara a plati daunele produse.Imi pare rau.
Mai precis: desi exista o asigurare CASCO, pe care s-a facut plata daunei pagubitului, asiguratorul are dreptul sa se indrepte impotriva vinovatului (prin regres) pentru a recupera suma platita drept despagubire.
Nu ati avut o asigurare valabila la data accidentului, in consecinta veti suporta plata despagubirilor.Cel mai avantajos ar fi sa contactati asiguratorul pentru a negocia o plata in rate, esalonata functie de posibilitati.
Mai puteti sa solicitati verificarea dosarului de dauna, modul in care s-a valorificat sau nu epava(piesele recuperate) si de catre cine(asigurat sau asigurator),etc., in speranta ca veti mai putea micsora suma datorata.Este complicat, va trebuie un ajutor de specialitate, dar nu este imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Firmele de asigurari si casco little_badger07 little_badger07 prietenul meu a avut un accident rutier soldat cu avarierea a 2 masini aflate in fata lui la un semafor.prima masina era un logan caruia i-a platit din buzunar ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de dauna totala manoliusorin manoliusorin Buna ziua Masina Logan Van ( autoutilitara ) cump. pe pers. juridica, an achizitie martie 2009 valoare asig. casco 6035 euro, firma ASTRA Piatra ... (vezi toată discuția)