avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se stabileste taxa de timbru pentru anularea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se stabileste taxa de timbru pentru anularea unui contract?

buna ziua,
am urmatoarea situatie- conventie vanzare-cumparare, ce priveste un teren in schimbul a doua apartamente intr-un bloc ce urmeaza a fi edificat pe terenul respectiv. Constructorul nu a obtinut autorizatiile din cauze imputabile lui, solicit instantei rezilierea contractului si a sarcinii din C.F.-ul terenului. taxa de timbru se calculeaza raportat la ce - valoarea terenului sau a celor doua apartamente prevazute in contract? cele doua apartamente sunt imposibil de evaluat dat fiind ca nu exista, iar certificatul fiscal emis de primarie nu contine decat valoarea impozitului calculat pentru teren. care e documentul necesar si cine il emite, in asa fel incat sa contina o valoare estimata a terenului jn ffunctie de zona si destinatie?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 15:48, 18 Ianuarie 2011
Dumneavoastra estimati valoarea terenului, o aratati in actiune si in functie de valoarea rezultata puteti calcula taxa de timbru conform legii 146/1997 sau o sa o stabileasca instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru la valoare mars_on_line mars_on_line care este temeiul legal pt. a evalua o proprietate ? trebuie sa platesc taxa de timbru la valoare , cum procedez ? pe ce baza stabileste judecatorul taxa la ... (vezi toată discuția)
Plata taxei judiciare de timbru zbye zbye taxa de timbru este obligatorie la chemarea in judecata ? am fost chemat in instanta, pretul bunului atacat a fost de 60 000 lei iar reclamantul a estimat ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru eu_craciun eu_craciun pentru un teren, exista o cotatie fixa cu care se calculeaza taxa de timbru?si anume cat, 2 ; 3 % din valoarea terenului?? la un teren evaluat la 5000 ron a ... (vezi toată discuția)