avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

pentru un teren, exista o cotatie fixa cu care se calculeaza taxa de timbru?si anume cat, 2 ; 3 % din valoarea terenului?? la un teren evaluat la 5000 ron a stabilit instanta o taxa de timbru de 395 lei si mi se pare cam mult...Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 18:09, 25 Februarie 2011
pentru 5000 lei evaluare, se plateste 51 lei + 8 % din ce depaseste 500 lei.
Iar aceasta modalitate de calcul descrisa de colegul meu se regaseste in Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru. In aceste conditii, va putem spune ca exista un cadru legal caruia instanta trebuie sa-i dea eficienta. Sa-l respecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare nulitate absoluta partiala titlu de proprietate eagle_free eagle_free As dori o parere cu modul in care determina instanta taxa judiciara de timbru in cazul in care se cere constatarea inexistentei unui drept patrimonial (in ... (vezi toată discuția)
Urgent Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Cat se platea in anul 2007 taxa judiciara de timbru la 50000 ron? Care era procentu? Mutumesc mult. (vezi toată discuția)
Taxa judiciara tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti cat este taxa de timbru pentru o accesiune imobiliara. se plateste inainte sau dupa ce se face evaluarea ... (vezi toată discuția)