avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot fi membru de partid?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot fi membru de partid?

Am observat cu stupoare si indignare,trebuie sa recunosc,ca poti ajunge pe o functie de conducere in primarie numai daca faci parte din partidul din care face parte si primarul.De aceea ,avand in vedere faptul ca sunt functionar public,pot sa ma inscriu legal cu acte in regula intr-un partid politic (bineinteles a primarului)?
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 44 (1) Funcţionarilor publici le este interzis să ocupe funcţii de conducere în structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice sau ale fundaţiilor ori asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice.
Daca ma inscriu ca membru ,se cheama ca nu am functie de conducere.
Am colegi,mai tineri,care sustin ca ei au carnet de membru ,platesc cotizatie la partid ,participa la sedinte,etc .toate legal in calitate de membri.Ma gandeam sa ma inscriu si eu poate ca asa am sa fiu lasat sa lucrez linistit.Ce spuneti,e legal ,ca nu vreau nici sa incalc legea ?Multumesc!
Este legal sa va inscrieti in partid, ilegal sa detineti o functie de conducere.
Este ilegal sa ocupe o functie de conducere in primarie sau in partid ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru al unui partid politic rabdatoare rabdatoare sint functionar public de executie, am nevoie de o schimbare, doresc sa ma inscriu intr-un partid politic .......ca un simplu membru, functia publica imi ... (vezi toată discuția)
Functionar public si membru in biroul executiv partid ready ready Un functionar public poate fi si membru in Biroul executiv al unui Partid politic sau membru in consiliul national al partidului? (vezi toată discuția)
Funcționar public, membru de partid? Alexandru2018 Alexandru2018 Dacă ești funcționar public pe o funcție de execuție poți sau nu sa faci parte ca un simplu membru in vreun partid politic ? (vezi toată discuția)