Buna ziua. Numele meu este Petcu Sorin si sunt din Bucuresti.
Problema mea este urmatoarea:
La data de 19 ianuarie 2007 s-a deschis un dosar de marire a pensiei alimentare.La data de 05.04.2007 s-a dispus marirea pensiei de la 159 la 351ron. Am facut recurs, iar la 19.09.2007, am obtinut modificarea sumei la 236 ron.Pana a ajuns decizia la serviciu, pana am insistat ca judecatoria sa emita o decizie de poprire pe noua suma, serviciu mi-a oprit, si retroactiv din 19.01.2007, suma de 351 ron pe luna.Abia din februarie 2008 au inceput sa-mi retina 236ron.
Intrebarea mea este : cum imi recuperez diferenta de aproape 120ron(din 19.01.2007 si pana in 15.02.2008) deoarece serviciu nu vrea sa-i opreasca din banii pe care-i vireaza in contul pensiei.
Asa cum mi-au luat retroactiv 12 milioane, asa trebuie sa mi-i dea inapoi, nu?
O sa spuneti ca banii sunt ai copilului,dar eu mai am un copil, caruia nu prea mai am ce sa-i ofer, copilului din prima casatorie i-am lasat casa si bunurile din ea, asa ca ma lupt pentru cel de-al doilea copil.
VA MULTUMESC
Incercati sa rezolvati amiabil, eventual sa-i trimiteti o notificare sa va dea diferenta de bani, poate e de ajuns.
Nu j-ati cerut, in caz de admitere a recursului sa compenseze instanta suma de plata cu cea deja platita, stabilind astfel suma ce se va retine si incepand cu ce data? :slap:
Recuperati de la ea, daca nu in instanta pe imbogatirea fara justa cauza... actiune in prretentii. Sau pe plata nedatorata.
Sa v-o formulez, nu am modele prefabricate, cautati pe net.
Ca sa v-o fac eu, am nevoie de jumatate de zi cu actele in fata, imi pare rau.
Intai insa trimiteti-i o scrisorica numita notificare, in care aratati: am achitat sumele de ... in loc de ... astfel incat imi datorezi o diferenta de ... pe care am platit-o, desi nu o datoram.
In caz ca nu-mi returnati sume in termen de ... va voi actiona in judecata pentru plata acestora, caz in care veti achita suplimentar: taxe de timbru, onorariul avocatului meu (poate si al tau, daca alegi sa fii reprezentata), contravaloarea zile munca, plata dobanzilor, caz in care suma va fi macar dubla.
Art. 994 si urmatoarele, art. 1092 Cod civil.
In speranta unei colaborari amiabile ... bla-bla-bla.