In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat in contul parintelui rezident diferenta intre suma poprita de angajator si suma mentionata in decizia instantei (ca sa nu se trezeasca dintr-o data, peste x luni ca are de platit o suma fabuloasa, si pana la urma se presupune ca banii aceia ii sunt necesari copilului).
Dupa 2 luni de la ultima infatisare in instanta, acelasi parinte nerezident face o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti si astfel (pe cale de consecinta) la locul de munca al acestuia ajunge o comunicare cum ca s-a marit pensia de intretinere bla-bla-bla.
Intrebarea mea este: cum procedeaza parintele respectiv pentru a se lua in considerare sumele virate intre timp? (pentru a nu fi pedepsit pentru buna credinta)
Poprirea s-a infiintat (asa cum se obisnuieste) de la data introducerii actiunii (adica ianuarie 2013) cum suntem in iulie 2013 ar fi 7 luni in urma.
Cum omul si-a platit datoria pe lunile aprilie, mai, iunie n-ar vrea s-o plateasca din nou pentru lunile respective.
Nu i se cere, ci i se va opri (din oficiu) din salariu de catre angajator.
Are dovezile platilor.
In afara de a se uita lung la ele si a se gandi "ce prost am fost ca am platit la timp", ce poate face cu dovezile respective?
Nu reusesc sa intuiesc care ar fi problema. Retinerile se fac pentru sumele datorate in viitor. Sumele deja platite sunt, banuiesc, pentru diferenta din lunile scurse pana la modificarea cunatumului, la angajator. Am dreptate? Daca da, nu exista nicio problema. S-a platit ceva ce se datora si s-a evitat riscul unei executari silite pe diferenta de suma.