avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie intretinere

In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat in contul parintelui rezident diferenta intre suma poprita de angajator si suma mentionata in decizia instantei (ca sa nu se trezeasca dintr-o data, peste x luni ca are de platit o suma fabuloasa, si pana la urma se presupune ca banii aceia ii sunt necesari copilului).
Dupa 2 luni de la ultima infatisare in instanta, acelasi parinte nerezident face o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti si astfel (pe cale de consecinta) la locul de munca al acestuia ajunge o comunicare cum ca s-a marit pensia de intretinere bla-bla-bla.
Intrebarea mea este: cum procedeaza parintele respectiv pentru a se lua in considerare sumele virate intre timp? (pentru a nu fi pedepsit pentru buna credinta)
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:44, 19 Iulie 2013
Daca i se pune poprire pe toata suma datorata lunar, nu are de ce sa isi faca probleme.
Poprirea s-a infiintat (asa cum se obisnuieste) de la data introducerii actiunii (adica ianuarie 2013) cum suntem in iulie 2013 ar fi 7 luni in urma.
Cum omul si-a platit datoria pe lunile aprilie, mai, iunie n-ar vrea s-o plateasca din nou pentru lunile respective.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
mirebire, utilizator
sa pastreze dovezile platilor respective, in cazul in care i se va cere repetitia acestor plati sau va fi executt silit pt ele.
Nu i se cere, ci i se va opri (din oficiu) din salariu de catre angajator.
Are dovezile platilor.
In afara de a se uita lung la ele si a se gandi "ce prost am fost ca am platit la timp", ce poate face cu dovezile respective?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
mirebire, utilizator
Nu reusesc sa intuiesc care ar fi problema. Retinerile se fac pentru sumele datorate in viitor. Sumele deja platite sunt, banuiesc, pentru diferenta din lunile scurse pana la modificarea cunatumului, la angajator. Am dreptate? Daca da, nu exista nicio problema. S-a platit ceva ce se datora si s-a evitat riscul unei executari silite pe diferenta de suma.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)