avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie intretinere

In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat in contul parintelui rezident diferenta intre suma poprita de angajator si suma mentionata in decizia instantei (ca sa nu se trezeasca dintr-o data, peste x luni ca are de platit o suma fabuloasa, si pana la urma se presupune ca banii aceia ii sunt necesari copilului).
Dupa 2 luni de la ultima infatisare in instanta, acelasi parinte nerezident face o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti si astfel (pe cale de consecinta) la locul de munca al acestuia ajunge o comunicare cum ca s-a marit pensia de intretinere bla-bla-bla.
Intrebarea mea este: cum procedeaza parintele respectiv pentru a se lua in considerare sumele virate intre timp? (pentru a nu fi pedepsit pentru buna credinta)
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:44, 19 Iulie 2013
Predictibil si trist in acelasi timp, dna a hotarat ca nu poate tine cont de documentele inaintate.
Urmeaza depunearea unei contestatii la .... ? la care nu ma astept sa primeasca domnul un raspuns pe loc asa ca intreb: care este cursul pe care il vor lua evenimentele?

editez ca sa ma corectez: nu este vorba de dna de la contabilitate ci de dna jurist.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
mirebire, utilizator
Ok. Dna jurist greseste. As face o adresa scrisa, pe care as depune-o la angajator, cu numar de inregistrare in care as aduce la cunosinta faptul ca am platiti diferenta . As face apoi contestatie la executare, impotriva copilului, reprezentat de mama si impotriva tertului poprit. Doar asa va veti recupera suma.
S-a facut deja cerere la angajator cu numar de inregistrare si tot ce trebuie, si s-a primit
raspuns verbal la ea "imi pare tare rau, dar nu pot sa tin cont de ele".
Acum contemplam ideea unei contestatii.
Comunicarea catre firma a fost pe 9 iulie, deci ar avea pana pe 24 iulie sa depuna contestatia, nu? 15 zile. Si unde se depune? (procesul s-a judecat la judecatoria sectorului 3 dar de pe comunicare nu inteleg cine a trimis-o)
Buna intrebare! Nu avem instanta de executare, pentru ca nu a fost nevoie de incuviintarea executarii. M-as duce la domiciliul debitorului sau la sediul tertului poprit, dupa preferinte.
Mai exista posibilitatea de a se cere mamei sa ii restituie sumele incasate in plus lunar.
Posibilitatea aceea este doar teoretica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)