In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat in contul parintelui rezident diferenta intre suma poprita de angajator si suma mentionata in decizia instantei (ca sa nu se trezeasca dintr-o data, peste x luni ca are de platit o suma fabuloasa, si pana la urma se presupune ca banii aceia ii sunt necesari copilului).
Dupa 2 luni de la ultima infatisare in instanta, acelasi parinte nerezident face o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti si astfel (pe cale de consecinta) la locul de munca al acestuia ajunge o comunicare cum ca s-a marit pensia de intretinere bla-bla-bla.
Intrebarea mea este: cum procedeaza parintele respectiv pentru a se lua in considerare sumele virate intre timp? (pentru a nu fi pedepsit pentru buna credinta)
Predictibil si trist in acelasi timp, dna a hotarat ca nu poate tine cont de documentele inaintate.
Urmeaza depunearea unei contestatii la .... ? la care nu ma astept sa primeasca domnul un raspuns pe loc asa ca intreb: care este cursul pe care il vor lua evenimentele?
editez ca sa ma corectez: nu este vorba de dna de la contabilitate ci de dna jurist.
Ok. Dna jurist greseste. As face o adresa scrisa, pe care as depune-o la angajator, cu numar de inregistrare in care as aduce la cunosinta faptul ca am platiti diferenta . As face apoi contestatie la executare, impotriva copilului, reprezentat de mama si impotriva tertului poprit. Doar asa va veti recupera suma.
S-a facut deja cerere la angajator cu numar de inregistrare si tot ce trebuie, si s-a primit
raspuns verbal la ea "imi pare tare rau, dar nu pot sa tin cont de ele".
Acum contemplam ideea unei contestatii.
Comunicarea catre firma a fost pe 9 iulie, deci ar avea pana pe 24 iulie sa depuna contestatia, nu? 15 zile. Si unde se depune? (procesul s-a judecat la judecatoria sectorului 3 dar de pe comunicare nu inteleg cine a trimis-o)
Buna intrebare! Nu avem instanta de executare, pentru ca nu a fost nevoie de incuviintarea executarii. M-as duce la domiciliul debitorului sau la sediul tertului poprit, dupa preferinte.
Mai exista posibilitatea de a se cere mamei sa ii restituie sumele incasate in plus lunar.