avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai multe amenzi pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai multe amenzi pentru rovinieta

Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei.
Practic am fost inregistrata de un sist PAD in fiecare zi/ trei luni si nu stiu daca ar trebui sa ma astept sa primesc PV-uri si amenzi ptr fiecare zi in parte.
Ma poate sfatui cineva cum anume sa rezolv aceasta situatie?
Eu ma gandesc ca de fapt este vorba de o singura infractiune- atata timp cat nu mi s-a adus la cunostinta- si ca ar trebui sa primesc o singura amenda...
Buna. Am primit dupa 5 luni,, constatarea contraventiei'' de lipsa a rovinietei... dupa cat timp se prescrie? Cum a-i rezolvat cu amenzile pentru-ca ma astept sa-mi mai trimita cateva ....?X-(
eu am primit una pe data de 21.03, intocmita in data de 18.03, inregistrat de camera in octombrie, am platit-o si mi-am platit si rovinieta. Pe 23.03 am primit-o pe a doua...eu nu mai am rovinieta anterioara. Sincer nu am gasit fizic rovinieta, am pierdut-o nu o am nici macar expirata. Inteleg sunt bun de plata insa deja nu imi permit sa o mai platesc pe a doua, dar daca eu am de plata din octombrie pana astazi inseamna sa imi vand masina si un rinichi pentru plata contraventiilor cumulate:( .
Mai sunt persoane in aceasta situatie ? exista cineva care a rezolvat o astfel de problema ?
In cazul in care esti inregistrat de o camera ca circuli fara rovinieta valabila, contraventia se aplica pt fiecare data cand treci prin dreptul camarei? Daca intr-o zi treci de mai multe ori, primesti mai multe sanctiuni sau una singura?
Din nefericire cred ca suntem f. multi. Avem 4 masini pe firma si la una dintre ele - culmea, la cea care iese cel mai mult din localitate - nu a fost platita rovigneta, nu din rea vointa ci pur si simplu habar n-am avut ca n-o avem!
Acum au inceput sa curga procesele verbale din octombrie - deja s-au strans 10 si am platit cam 2500 ron. Tinand cont ca am aflat abia in martie ca rovigneta nu-i platita..... faceti calculul cam cat mai am de plata pt nov, dec, ian, feb si juma' de martie! Ce mi se pare strigator la cer nu e faptul ca ma amendeaza - am gresit sunt constienta ca trebuie sa platesc - ci faptul ca au asteptat cinci luni pt asta. Daca ma oprea politia sau imi trimeteau amenda imediat o plateam, apoi ma opream in prima benzinarie si plateam rovigneta.
De rezolvat ceva.... slabe sanse. Am contactat un avocat care a spus ca putem contesta procesele verbale. Problema e ca nu prea sunt sanse de castig - in mare depinde de toanele judecatorului. Iar daca nu le platesc acum si nici nu castig le voi plati dublu!
Asa ca... s-ar putea ca un c....t de taxa de 100 de lei sa ne puna pe butuci o afacere pe care ne chinuim s-o tinem pe linia de plutire in vremurile astea! Din pacate pt Stat suntem si genul de fraieri care platim TVA-uri si Impozite si carti de munca si toate cele!
Daca cineva are o solutie..... i-as fi vesnic recunoscatoare!:((
creedence_1978 a scris:

In cazul in care esti inregistrat de o camera ca circuli fara rovinieta valabila, contraventia se aplica pt fiecare data cand treci prin dreptul camarei? Daca intr-o zi treci de mai multe ori, primesti mai multe sanctiuni sau una singura?


Una pe zi! Daca treci de mai multe ori intr-o zi, sunt milosi si-ti trimit doar una!

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)