avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Buna ziua.Fiul meu vitreg a fost condamnat in anul 2007 in luna mai de tribunalu cimpina prahova,la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si 4 ani termenul de incercare,care expira iin luna mai 2011.In anul 2009 a mai comis o infractiune,tot de furt calificat,fiind in perioada de incercare.Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.A fost mai mult o gainarie decit un furt in adevaratul sens al cuvintului.Intrebarea mea este urmatoarea...poate face inchisoare daca a fost facuta fapta in perioada de incercare?sau mai exista sansa sa i se acorde suspendare la suspendare?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:19, 19 Ianuarie 2011
In situatia in care fapta a fost savarsita in perioada de incercare se va revoca conform art.86 c.pen,beneficiul suspendarii,urmand sa execute prin detentie,ambele pedepse cumulate.
Orice este posibil dar are dreptul de a se apara.
Incercati sa ii angajati un avocat pana nu este prea tarziu.
pai si din 2009 nu s-a solutionat dosarul ca gainaria ?
Da, si eu m-am gandit la asta. Daca era gainarie se solutiona mai repede.
Din pacate, fiul dvs. vitreg s-ar putea sa fie condamnat cu executare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Orice este posibil dar are dreptul de a se apara.
Incercati sa ii angajati un avocat pana nu este prea tarziu.

Intrebarea se referea daca in urma unei pedepse ca urmare a unei infractiuni de furt calificat savarsita in perioada de incercare,fiului user-ului poate executa pedeapsa prin detentie,nu despre necesitatea angajarii unui avocat.
User-ul va face ce crede in aceasta privinta,fara "impulsuri"

Alte discuții în legătură

Furt calificat blondutzzu blondutzzu as avea o intrebare ..in timpul minoritatii am avut mai multe furturi care sau contopi intrun singur dosar si am luat un an cu suspendare.dupa care aveam cei 2 ... (vezi toată discuția)
Furt calificat comis in termenul de incercare andreeageorgiana andreeageorgiana o persoana a fost condamnata pentru furt calificat si a primit 2 ani cu suspendare facand fapta in anul 2012,acum are un nou proces tot pentru furt calificat ... (vezi toată discuția)
Infractiune comisa in termenul de incercare georgemrg georgemrg buna ziua! va rog daca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! am fost condamnat definitiv la 1 an si 3 luni cu suspendare neconditionata si 3 ani de incercare ... (vezi toată discuția)