avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

as avea o intrebare ..in timpul minoritatii am avut mai multe furturi care sau contopi intrun singur dosar si am luat un an cu suspendare.dupa care aveam cei 2 ani de incercare in astia 2 ani de incercare am mai facut o fapta in timp ce sunt major si nu au trecut cei 2 ani de incercare ...si aceasta fapta tot de furt calificat este .....ce creeti eau cu condamnare sau pot scapa tot cu suspendare :((
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 21:41, 9 Mai 2010
Riscati sa vi se adauge la pedeapsa pentru fapta recenta, facuta in perioada de incercare si pedeapsa anterioara, cu executare in detentie.
Prin practicarea infractiunilor,riscati pedeapsa ,cu excutarea si restului anterior
in proportie foarte mare veti fi condamnat cu inchisoare sau cu o amenda penala ca am mai vazut cazuri la care se vor adauga cei 2 ani primiti anterior.
rugati-va sa fiti condamnat cu amenda penala la care sa se adauge cei 2 ani ca altfel .....e mai greu
succes
In cazul dvs.se va face aplicarea disp.art.83 c.pen.,revocandu-se suspendarea conditionata a executarii,urmand a executa cumulat cele doua pedepse,cea suspendata si cea la care veti fi condamnat.
Modalitatea de executare a pedepsei va fi stabilita de instanta.
In cazul dvs, daca veti fi gasit vinovat de savarsirea ultimei fapte, se va proceda in felul urmator: se va face aplicarea art 83 Cod penal si se va revoca suspendarea conditionata urmand a executa prima pedeapsa (de un an). Se va stabili o pedeapsa pentru ultima fapta, pedeapsa ce nu se va contopi cu prima, urmamnd sa executati totalul celor doua pedepse.
Marele dvs noroc este ca nu sunteti calificat ca recidivist, deoarece prima fapta a fost in timpul minoritatii! (vedeti art 38 Cod penal). In aceste conditii aveti sansa (cel putin teoretica) ca modalitatea de executare sa fie suspendarea sub supraveghere sau suspendarea conditionata! Pentru asta va trebuie un avocat priceput, care sa arate instantei ca va puteti reintegra rapid in societate chiar si fara executarea efectiva a pedepsei!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare suspendare, ce e de facut? ionut214 ionut214 Buna seara, Am o cunostinta care se afla acum in inchisoare. In perioada 2001-2003 a fost judecat in lipsa la un proces penal ..finalizandu-sein februarie ... (vezi toată discuția)
Suspendare - executare AndreiVlad AndreiVlad Buna ziua, daca ai o pedeapsa de 3 ani cu suspendare iar in alt proces iti vine alta de 4 cu executare cat stai la puscarie? (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare-cu executare sau cu suspendare? alealexa alealexa Va rog explicati-mi ce inseamna asta = sentinta penala definitiva prin neapelare la data de 05.05.2009 :art 85 alin 1 din oug,condamna inculpatul la 1 an de ... (vezi toată discuția)