Am o cunostinta care se afla acum in inchisoare.
In perioada 2001-2003 a fost judecat in lipsa la un proces penal ..finalizandu-sein februarie 2003 cu o pedeapsa cu suspendare de 9 luni.In toamna anului 2003 i s-a facut un alt dosar ...acesta finalizandu-se in decembrie 2009 cu o pedeapsa cu executare de 6 luni.I s-a adaugat si pedeapsa de 9 luni cu suspendare din urma ...in total avand de facut 1an si 3 luni cu executare.
Am citit despre legea 543/2002 .La ordonanta de urgenta 18 din 2 aprilie 2003 s-a modificat art 8 din legea 543/2002 cu urmatorul cuprins:" Dispozitiile prezentei legi privesc pedepsele,masurile si sanctiunill aplicate pentru fapte savarsite pana la data ei in Monitorul Oficial al Romaniei,Partea I"
Intrebarea mea catre dumneavoastra este: se mai poatre face ceva cu prima pedeapsa de 9 luni cu suspendare?
In cazul pedepselor cu suspendare exista un termen de incercare in care cel condamnat nu trebuie sa savarseasca o noua infractiune pentru care sa fie condamnat. Daca savarseste o noua infractiune atunci masura suspendarii se revoca instanta dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Din pacate nu.Asa si cum se numeste suspendarea "conditionata" a executarii pedepsei presupune ca in termenul de incercare condamnatul sa nu mai savarseasca o alta infractiune, in sens contrar revocandu-se beneficiul susupendarii conditionate si urmand sa execute in intregime pedeapsa alaturi de pedeapsa pentru noua infractiune, fara contopire.:sorry:
In conformitate cu disp.art.83 c.pen,s-a dispus revocarea suspendarii conditionate,astfel ca persoana condamnata trebuie sa execute cele doua pedepse cumulate.
In cazul unei bune comportari va beneficia de posibilitatea liberarii conditionate,dupa executarea a 2/3 din pedeapsa,conform art.59 c.pen
Executare pedeapsa
valmar68
Am avut o condamnare cu suspendare de 6 luni.In perioada de proba(2 ani si 6 luni)am comis o noua infractiune pentru care am fost condamnat la 6 luni si ... (vezi toată discuția)