avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare pedeapsa

Am avut o condamnare cu suspendare de 6 luni.In perioada de proba(2 ani si 6 luni)am comis o noua infractiune pentru care am fost condamnat la 6 luni si ,totodata revocarea suspendarii executarii pentru prima pedeapsa.
Din cate mi s-a explicat ,acum trebuie sa execut o pedeapsa de 1 an cu executare.
Exista vreo sansa ca ,la apel sau la recurs,aceasta pedeapsa sa poata fi executata altfel decat in penitenciar?(Ma gandesc la pedeapsa la locul de munca sau munca in folosul comunitatii,sau...oricare alt mod de executare?)
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:56, 26 Februarie 2010
Sunt intrunite conditiile de a obtine din nou o suspendare conditionata( asta depinde si de natura infractiunilor si de atitudinea dvs. in cadrul procesului penal) sau macar o suspendare sub supraveghere. Depinde mult de cum va formulati apararea. Consultati un avocat.
Avand in vedere ca ati savarsit fapta in cursul termenului de incercare instanta revoca suspendarea conditionata si dispune executarea in intregime a pedepsei care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune, drept urmare cuantumul celor doua pedepse se aduna , deci nu se contopesc.
Deoarece nu ati precizat despre ce infractiune este vorba ( a doua) ,va mai precizez ca numai incazul infractiunilor savarsite din culpa se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei.deci daca va aflati in primul caz expus de mine fara executarea pedepsei in penitenciar nu veti scapa., iar cuantumul este totalul celor doua pedepse, din pacate asa prevede art.83 c.pen.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare MISAMIHAI MISAMIHAI Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)
Revocare suspendare, ce e de facut? ionut214 ionut214 Buna seara, Am o cunostinta care se afla acum in inchisoare. In perioada 2001-2003 a fost judecat in lipsa la un proces penal ..finalizandu-sein februarie ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)