avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata

unchiul meu ar dori sa se pensioneze anticipat,este nascut in 1957 pe 11 iulie implineste 54 de ani,lucreaza de la 18 ani in aceeasi companie iar pana in 2000 a avut si grupa dar nu stie ce grad,poate depunde cererea pt pensionare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:18, 19 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 65 de ani.Daca a lucrat in grupa I-a sau a II-a,benefiaza de reducerea varstei standard de pensionare de 65 cu:
-Pentru 24 de ani de grupa cu 5 ani si 6 luni
Anticipat la 60 de ani cu un stagiu total de cotizare de 43 de ani,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata barbat edith maria edith maria Buna ziua Sotul meu este nascut in 14 august 1956, lucreaza din iulie 1975 pana in prezent, din care 16 ani si 9 luni in grupa a II-a. Cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)