avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din casa la moartea mamei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din casa la moartea mamei

Buna seara ,

Nu mi-am imaginat ca o sa intreb asta vreodata , dar ...asta e viata......

La moartea mamei mele , matusa mea a luat aurul si borseta cu actele masinii , masina care este in prezent in provincie , nu mai este functionala de cand a murit tatal meu . Am avut multe greutati din cauza asta , trebuind sa umblu foarte mult pentru a rezolva la administratia financiara si la politie .

Masina vreau sa o iau de acolo dar problema este ca nu o sa fiu lasata sa intru in curte unde se afla si cheile si sunt convinsa si actele masinii .

Aurul sunt convinsa ca nu il mai pot recupera dar cum sa fac sa iau masina de acolo ?
Sa fac plangere la politie pentru furtul actelor ?
Sa ma adresez politiei sa pot intra in curte ?

Va rog mult sa ma indrumati cumva , pentru ca nu stiu efectiv cum sa procedez

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:58, 20 Februarie 2011
de cand stiti cine e faptuitorul, aveti 2 luni la dispozitie pt a depune plangere pt furt intre rude apropiate (art 210 cp). retragerea plangerii inlatura raspunderea penala.
sa inteleg ca nu prea mai am ce sa fac ? mama a murit acum 3 luni , dar masina a fost ultimul lucru la care mi-a stat gandul .

Cei de la politie mi-au spus ca legal nu am de ce sa mai imi fac probleme in privinta masinii , ca sunt in regula la ei si la administratiea financiara , dar macar sa o pot lua de la tara din curte , si stiu sigur ca mamaie nu imi permite intrarea in curte .

Pana la urma actele si aurul nu il mai recuperez , dar cum sa intru in curte sa iau masina ? trebuie sa merg cu politia ?

Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului , nici nu stiti cat conteaza .
pai, sa zicem ca v-ati dat seama de furt si de cine ar fi putut fura, la o luna dupa moartea mamei.
mostenirea dupa tata, dupa mama, ati dezbatut?
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
Exista probe cu privire la comiterea furtului si la autorul acestuia(acte,martori a,alte probe)?
Cand ati aflat despre comiterea furtului si ca masina se afla in posesia matursii dvs ?
Eu vad altfel problema. Daca nu aveti cum sa doveti ca matusa dvs. a furat aurul si actele, puteti face o plangere pentru abuz de incredere pentru nerestituirea masinii si actelor.

Alte discuții în legătură

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Furt bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselaciune addy92 addy92 buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca ... (vezi toată discuția)